KezdőlapBulvárNapokkal a szülés után halt meg a négygyerekes édesanya, 12 ember életét...

Napokkal a szülés után halt meg a négygyerekes édesanya, 12 ember életét mentette meg szervdonorként

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Kathleen Thorson 2020 januárjában hunyt el, mindössze öt nappal azután, hogy életet adott negyedik gyerekének. Az édesanya imádta újszülött kisfiát, de sajnos csak nagyon rövid ideig lehetett mellette. Miközben szembenézett a halállal, Kathleen jelentkezett szervdonornak, abban a reményben, hogy többeknek is megadhatja az élet ajándékát.

A nő 12 szervét – köztük a szívét és a tüdejét – adományozta oda, ami rendkívül ritkán fordul elő.

Kathleen, a férje, Jesse és gyerekeik Danny, Grace, James és az újszülött Teddy számára egy GoFundMe oldalt is indítottak, amiből kiderült, hogy a nőt öt nappal kisfia születése után szállították a sürgősségire, miután súlyos agyvérzést szenvedett, és annak ellenére, hogy az orvosok mindent elkövettek annak érdekében, hogy megmentsék, és többször is megműtötték, egy idő után egyértelművé vált, hogy Kathleen nem marad életben.

„Kathleen állapota olyan rosszra fordult, hogy már nyilvánvaló volt, hogy nem éli túl. Kívánsága szerint mindent megteszünk azért, hogy ő lehessen az a csoda, amiért a szervátültetésre várók imádkoznak” – írta Richard Stubbs, a GoFundMe kampány szervezője 2020. január 8-án.

„Nem sokat mondhatunk, azon kívül, hogy szeretjük, és minden lélegzetvételünknél hiányozni fog. Minden nehézség ellenére még mindig érezteti a hatását a szeretete, az élete és a varázsa.”

Kathleen utolsó kívánsága teljesült, amikor kiderült, hogy minden szerve alkalmas arra, hogy felajánlhassa donorként. „Az ápolónő azt mondta Jesse-nek, hogy az esélye annak, hogy valaki ekkora mértékben felajánlhassa a szerveit, egy a millióhoz” – írta Stubbs.

„De aki ismerte Kathleent, már amúgy is tudta, hogy ő egy volt a millióból. Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy Kathleen közel egy tucat személy számára tudja biztosítani a csodát, amelyért imádkozott, és akik izgatottan várják a szervadományozást” – tette hozzá.

„Bármit megtennénk, hogy Kathleent visszahozzuk közénk, de nagyon hálásak vagyunk, hogy valaki más anyja, lánya, apja, barátja, bátyja, nővére, fia vagy szerelme hazatérhet az ő áldozatának hála. Szeretjük őt, és hiányzik nekünk. Mindig hiányozni fog. Isten vigyázzon a szívére, ahogy az hevesebben dobog a játszó gyerekek láttán, töltse meg a tüdejét a levendulamezők illatával, valaki más számára, és örüljenek az angyalok a mennyben, amikor hazaviszik a lelkét” – állt a GoFundMe oldal leírásában.

Thorson története felkeltette Kristen Bell színésznő figyelmét is, aki az Instagramon osztotta meg azt, és elárulta, hogy HelloBello nevű babatermékeket forgalmazó vállalkozása egy évre biztosít törlőkendőket és pelenkákat a gyászoló család számára.

„Mielőtt ebben a hónapban elhunyt, Kathleen azt mondta, hogy a lehető legtöbb életet meg akarja menteni, és szinte hallatlan módon 12 szervet adományozott, köztük a szívét és a tüdejét. Jesse, a gondolataink a családoddal vannak ebben a nehéz időszakban” – írta a színésznő.

A GoFundMe kampány eredeti célösszege 50 ezer dollár volt, de ezt jóval meghaladták, és végül több mint 130 ezer dollárt sikerült összegyűjteni. Stubbs elárulta, hogy a fennmaradó pénzt a család kertjének kiépítésére fordították, mivel Kathleen szenvedélyes kertész volt.

„Ennek a kertnek olyan helynek kellett volna lennie, ahol Kathleen megtaníthatta volna a gyerekeinek a kertészkedés szeretetét, ahová meghívhatta volna a barátait, és megélhette volna „hobbit” álmait.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet