KezdőlapBulvárNaponta több mint 9 órát és 1600 kilométert utazik az olasz nő,...

Naponta több mint 9 órát és 1600 kilométert utazik az olasz nő, hogy munkába érjen: “A vonat olcsóbb, mint az albérlet”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 29 éves Giuseppina Giuliano minden reggel hajnalban ébred, hogy 1600 kilométert utazzon, és kilenc órát töltsön a nagysebességű vonaton, hogy iskolai gondnokként dolgozhasson Olaszország északi pénzügyi központjában, Milánóban.

Egész Olaszország megdöbbent egy fiatal nő történetén, aki naponta 1600 kilométert ingázik Nápolyból Milánóba, csak azért, hogy dolgozhasson.

A 29 éves Giuseppina Giuliano a helyi médiának elmondta, hogy minden reggel hajnalban kel, hogy kilenc órát utazva a nagysebességű vonaton 1600 mérföldet tegyen meg Milánóig, hogy az észak-olaszországi pénzügyi központban egy iskola takarítójaként dolgozhasson.

A Boccioni Gimnázium szeptemberben állandó állást ajánlott neki, amiért mindössze havi 1165 euró fizetést kap, ami forintban 450.000 forintnak felel meg.

Annak ellenére, hogy messze földön keresgélt, nem talált Milánóban 600 eurónál (230 ezer forint) olcsóbb ingatlant, ezért úgy döntött, hogy vállalja a nápolyi szülői házából a mamututazást – ugyanis vonattal sokkal kevesebbet költ, mintha albérletben lakna.

Az epikus utazás költségeit havi 400 euró (155 ezer forint) körül tartja, mert hűségpontokat és kedvezménykódokat használ. Így minden hónapban legalább 200 euróval (77 ezer forint) jobban jár.

Az Il Giornónak elmondta: “A lakbér, a közüzemi számlák és a kiadások között az összes fizetésemet elhasználtam volna, ha Milánóba költözöm, és valószínűleg a családomtól kellett volna anyagi segítséget kérnem”.

Giuseppina hajnali 3.30-kor állítja be az ébresztőt, majd 5.09-kor felszáll a Nápolyból Milánóba tartó gyorsvonatra. Így pontban 10.30-ra ér be dolgozni.

A visszaút is ugyanilyen rosszul megy: 18.20-kor hagyja el a várost, és 22.53-kor érkezik haza. A napi fárasztó ingázás miatt Giuliano az olaszországi megélhetési válság szimbólumává vált.

“A munkám egyáltalán nem zavar, ahogy a vonatozás sem. Mindenki szabadon eldöntheti, hogyan akarja alakítani az életét, és én meghoztam a döntésemet” – mondja Giuseppina a Filantropikum.com szerint.

Az Open hírportál szerint a folyamatos megpróbáltatásai sértik az olasz alkotmányt, amely előírja, hogy a munkavállalóknak olyan fizetést kell kapniuk, amely garantálja a “szabad és méltóságteljes életet”.

Egyes lapok aggályokat fogalmaztak meg a nő beszámolójával kapcsolatban, mondván, hogy esetleg a városközponton kívül is találhatott volna olcsóbb szállást. Azon is elgondolkodtak, hogyan tudott ilyen olcsón Nápolyból Milánóba utazni.

Az iskolája egyik tanára azt állította, hogy Giuseppina csak kétszer jött be dolgozni, mielőtt “rendkívüli szabadságra” ment. A személyzet egy másik tagja azonban azt mondta, hogy a történet igaz, és hozzátette, hogy az iskola mindent megtesz, hogy a közelben találjon neki otthont.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet