Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A kanadai Juravinski Kórház egyedülálló programmal segíti a betegek gyógyulását. Látogatóba ugyanis nem csak a virágot hozó rokonok, hanem a kedvenc háziállatok is bemehetnek a betegekhez. Hihetetlen hatása van a kis házikedvencnek, a betegek állapota és kedélyállapota láthatóan javul minden egyes látogatás után.

korhaz-hazi-kedvenc

A program kezdeményezője Donna Jenkins, aki saját tapasztalatból tudja, milyen hatása van a háziállatnak a betegek állapotára. Donna unokaöccse, Zackery, Hodgkins-limfómás volt, és egyedül az jelentett enyhülést betegségében, ha láthatta imádott kutyáját. Donna megígérte unokaöccsének, hogy folytatni fogja a programot, amit a Juravinski Kórház ezelőtt egy évvel el is indított Zackary’s Paws névvel.

A betegek állapota nagyon sokat javult, amióta a kórházba is beengedik házikedvenceiket. A súlyos betegek is sokkal reménytelibbek lettek, és hangulatuk is javult. Amióta kutyák és macskák is járkálnak a kórházban, sokkal jobb az egész intézményben a hangulat, mindenki kedvesebb, és sokkal többet mosolyognak, a betegek és az orvosok is.

Egyértelmű, hogy nagyon jó hatásuk van a kis állatoknak a kórházban tartózkodó betegekre, és szakemberekre is. Csak kívánni tudjuk, hogy minél több kórházi intézményben valósuljon meg a kezdeményezés.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!