KezdőlapBulvárNembináris énekes nyerte az Euróvíziót: a svájci énekes eltörte a trófeát a...

Nembináris énekes nyerte az Euróvíziót: a svájci énekes eltörte a trófeát a győzelme után

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Svájc nyerte az Eurovíziós Dalfesztivál 2024-es döntőjét, amelyet szombat este rendeztek meg a svédországi Malmőben. A 24 éves Nemo a „The Code” című dallal 591 pontot szerzett, ezzel hazájának harmadszor hozta el a trófeát.

Az idén 68. alkalommal megrendezett zenei fesztivált botrányok tarkították, kezdve az Izrael versenyben való részvétele miatti tiltakozásoktól egészen addig, hogy Joost Kleint, Hollandia képviselőjét kizárták a döntőből, miután a produkciós csapat egyik tagja panaszt tett ellene a rendőrségen.

„Remélem, ez a verseny beváltja az ígéreteit, és a méltóságért és a békéért küzd” – nyilatkozta Nemo, miután átvette a trófeát a tavalyi győztestől, Loreen-től.

Az előadó eltörte a trófeát, amikor a színpadra helyezte, de cserébe kapott egy másikat.

Nemo győztes dalát, a The Code-ot Benjamin Alasu, Lasse Midtsian Nymann, Linda Dale és Nemo Mettler írta, és az opera, a rap és a pop keveredik benne.

A nyertes énekes már ismert zenész hazájában, Svájcban. Négy svájci zenei díjat kapott 2018-ban, köztük az év dalát a „Du” című kislemezéért. Teljes nevén Nemo Mettler, a 24 éves nem bináris.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet