KezdőlapBulvárOszvald Marika: „Az embernek a lelke nem öregszik, csak a teste”

Oszvald Marika: „Az embernek a lelke nem öregszik, csak a teste”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Oszvald Marika a Három igazság Palikék világa by Manna vendége volt, ahol a családjáról és a karrierjéről mesélt, valamint arról is, hogy viszonyul a korához, és szerinte, hogy lehet megőrizni a fiatalságunkat a lelkünk mélyén.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes először arról beszélt, milyen a kapcsolata a lányával, Hídvégi Krisztinával, és az unokájával, Vincével. A 72 éves színésznő azt mondta, nem volt szigorú édesanya, de erre nem is volt szükség, mert szerinte a lánya mindig érettebb volt nála, és gyakorlatilag felnevelte önmagát.

„Amilyen gyerekes vagyok, ő sokkal felnőttebb volt már gyerekkorában is. Mindig azt szoktam mondani, hogy a lányom felnevelte önmagát, persze a nagyszülők is sokat segítettek” – mondta a műsorban.

Oszvald Marika ugyanakkor imád nagymama lenni, igyekszik minden szabad percét az unokájával tölteni, és különösen szeret fiús nagymama lenni. „Ez most nekem nagyon jó. A legnagyobb boldogság most az életemben” – mondta a színésznő, hozzátéve, hogy most már az unokája a legfontosabb a számára.

Arra a kérdésre, hogy őrizte meg hihetetlen energiáját, a színésznő azt válaszolta, a test természetesen elfárad, de van egy belső indíttatás, egy szenvedély, ami fiatalon tartja a lelket. Természetesen őt is foglalkoztatja az öregedés gondolata, és azt mondja, tagadhatatlanul érzi magán, hogy lelassult, bár ez egyáltalán nem látszik rajta.

„Én is érzem az öregséget ugyanúgy, az embernek a szervezete az jelez” – ismerte el a színésznő. De azt is elmondta, mitől érezheti magát valaki sokkal fiatalabbnak a koránál.„Az embernek a lelke nem öregszik, csak a teste” – mondta, hozzátéve: „Mindig szoktam mondani, hogy ha az ember a lelkét tisztán hagyja, nem engedi megfertőzni meg bepiszkolni, akkor a lélek az meg tud maradni a gyermeki szinten.”

Palik László kérdésére, hogy, hogyan kell teljes életet élni, Oszvald Marika kifejtette, hogy ez valójában egyénfüggő, hiszen mindenkinek más a fontos, más ad sikerélményt. Ő ezt a színházban találta meg, ahol kiteljesedhetett.

Kislánykora óta tudta, hogy színésznő akar lenni, és bár sokan kételkedtek benne, őt ez egy percig sem tántorította el.

„Meg vagyok áldva egy egészséges önbizalommal. Meg az utamat is láttam előre, bennem van egy perspektíva” – mondta, de hangsúlyozta, hogy ennek semmi köze nem volt ahhoz, hogy sztár legyen, egyszerűen csak jó érzéssel töltötte el az, amit csinált, és biztos volt abban, hogy ez a számára megfelelő út.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet