Korábban is megjegyeztük már, szerintünk túl sok a fűszer az idei főzőműsorokban… Bár Rácz Jenő a végtelen türelméről híres, az utóbbi adásban már ő sem bírt tovább: csúnyán elszakadt nála a cérna, talán így beszélni eddig még sosem hallhattuk őt egy adásban! A Michelin-csillagos séfet teljesen kiakasztotta Zsuzska, amikor húsdarálóval állt neki a tatárbifszték elkészítésének.
Ez egy tipikus francia fogás, ami nyers marhahúsból készül, amelyet általában hagymával, kapribogyóval, petrezselyemmel vagy snidlinggel, ízlés szerint összeválogatott és adagolt fűszerekkel, a legtöbb esetben pedig nyers tojássárgával tálalnak. A marhahúst hozzá otthon talán húsőrlővel aprítanánk fel, azonban egy étterem konyhájában ez szentségtörést jelent.
„Ugye nem mondod komolyan, hogy… engem egy baseballütővel [vágtak] volna szájba Franciaországban, ha így csináltam volna a tatárt! Soha nem így csináljuk! Nem daráljuk le! Kézzel vágjuk a húst!” – állt bele a versenyzőbe Jenő séf, aki nem bírta végignézni, amit Zsuzska művelt.
Szegény asszony többször is bocsánatot kért Rácz Jenőtől.
„Amikor odajött hozzám Jenő séf, és elég keményen leteremtett, akkor én nagyon röstellkedtem amiatt, hogy úgy álltam hozzá a tatárbifsztekhez, ahogy otthon szoktam készíteni a családomnak” – vallotta illetődötten Zsuzska.
Miután a kedélyek lenyugodtak, a séfek elmagyarázták, miért jelent oltári hibát a hús leőrlése ebben az esetben: a darálással a hús krémes állagot kap, ami nem megfelelő a tatárbifsztekhez, ráadásul az eljárással az ízek is tompulnak, ami szintén nem tesz jót a fogásnak.