KezdőlapBulvárRégi barátai felismerték a hajléktalan férfit, egykori osztálytársukat, és segítettek neki otthont...

Régi barátai felismerték a hajléktalan férfit, egykori osztálytársukat, és segítettek neki otthont találni

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A texasi Austinban élő hajléktalan férfi csodálatos kedvességet tapasztalhatott, miután egykori barátai felismerték őt. A 66 éves Coy Featherston életét lényegében a zene jelentette, és gitárosként több zenekarban is játszott.

Featherston a 70-es években a Texasi Egyetemre járt, de néhány év múlva abbahagyta a tanulmányait, és egy ideig Frank Zappa legendás zenésszel turnézott. „Soha életemben nem szórakoztam ennyire jól olyasvalamivel, amit igazán élveztem. Hány embernek van esélye arra, hogy egy olyan hatalmas sztárral turnézzon, mint Frank Zappa?” – mondta Featherston akkori életéről.

A turné után különböző ideiglenes munkákat vállalt, de végül egyedül kötött ki Atlantában, munka nélkül. „Fájt. Nagyon fájt” – mesélte életének erről a szakaszáról.

Featherston a 90-es években vált hajléktalanná, és több mint két évtizeden át élt az utcán. „Nem könnyű az utcán lenni. Senkinek nem kívánom, hogy így kelljen élnie. Fel voltam készülve a legrosszabbra” – mondta.

A férfi végül visszatért Austinba, ahol az egyetemi kampusz környékén, a St. Austin katolikus templom ajtajában aludt. Itt talált rá egy régi középiskolai osztálytársa, Leea Mechling. „Nagyon társaságkedvelő és vicces volt” – jellemezte egykori osztálytársát a nő.

Mechling egy másik régi baráttól hallott Featherston esetéről, aki látta a férfit egy helyi napilap címlapján. „Azt mondta, látott egy cikket az újságban, és azt hiszi, Coy van a képen. Megkerestem az interneten a cikket, és megtaláltam…tényleg Coy volt az. Láttam a barátomat azon a képen, és egyszerűen nem hagyhattam az utcá.” – magyarázta Mechling.

A képen Coy Featherston éppen a holmiját tolja az utcán. Mechling minden nap körbejárta Austint, amíg meg nem találta Featherstont.

„Ott volt a templom előtt, és etette a galambokat” – mondta a nő.

Featherston azonnal felismerte, és miután röviden elbeszélgettek, Mechling hazavitte, és értesített néhány másik régi barátot is, akik közül páran azonnal megjelentek nála új ruhákkal és cipőkkel.

„Az a tény, hogy ilyen borzalmas helyzetben volt, nagy hatással volt ránk” – mondta egy másik régi barát, Don Vanderburg, aki évekkel ezelőtt egy bandában játszott Featherstonnal. „Olyan ez, mintha a testvéredet találnád az utcán. Haza akarod vinni, és segíteni neki” – tette hozzá.

Featherston azóta Vanderburghoz költözött, és most már körülbelül egy hónapja nála lakik. Egy másik régi barát, Patrick Judd pedig adománygyűjtést indított, és az általa létrehozott GoFundMe oldalon több mint 25 ezer dollár gyűlt össze. Featherston rendkívül hálás a barátainak, és azt tanácsolta: „Tartsd fent a kapcsolatot a közeli barátaiddal, mert egy napon szükséged lesz rájuk.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet