KezdőlapBulvárReviczky Gábor rákkal küzd, de visszautasítja a kemoterápiát

Reviczky Gábor rákkal küzd, de visszautasítja a kemoterápiát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Reviczky Gábor nagy megtiszteltetésnek élte meg, hogy a Halhatatlanok Társulatának tagjai közé jelölték. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt a legjobbkor érte a hír, ugyanis hónapok óta harcot vív a rákkal szemben.

Hónapok óta küzd ádáz harcot a rákkal szemben Reviczky Gábor, akit már megműtöttek, és egyelőre úgy tűnik, az orvosoknak sikerült elcsípniük a betegséget. A 73 éves színész prosztatarákkal küzd, írja a Blikk.

„Sajnos, tipikus férfibetegség ez, sokan nem is járnak vizsgálatra, mert kellemetlen. Ezzel én is így voltam. Még évekkel ezelőtt, amikor szűrővizsgálaton jártam, nagyon rossz élmény volt, de innen üzenem a férfi társaimnak, hogy negyven fölött mindenképp keressék meg azt az orvost, aki kíméletesen vizsgál, mert sajnos nagyon gyakori a prosztatagyulladás, ami a rák előszobája lehet” – fogalmazott Reviczky Gábor.

A színész decemberben vette észre, hogy valami nincs rendben nála.

„Nem voltak olyan panaszaim, amik a betegségre utaltak volna, ezért is fontos a szűrővizsgálat. Mert mint kiderült, nálam is évek óta jelen lehetett már a betegség, tünetmentesen. Egy jótékonysági vadászaton vettem részt még tavaly decemberben, ahol a bevételből gyermekkórházak számára vásárolnak lélegeztetőgépet. Itt feltűnt a nagyon gyakori vizelési inger, ami annyira gyakori volt, hogy hazafelé minden pihenőnél és benzinkútnál meg kellett állnom” – mondta a színész a lapnak.

Ekkor került dr. Gáti Zsolthoz, aki tíz helyen végzett biopsziát a prosztatáján, és sajnos kiderült, mindegyik rákos sejtet tartalmazott. A színészt meg is műtötték, és bár a betegség agresszív fajtájáról van szó, a további vizsgálatok nem mutattak áttéteket a szervezetében.

Reviczky Gábor elmondta, vár rá még egy drága, úgynevezett PET CT, ami után eldől milyen kezelésre van szüksége még. Ám a kemoterápiát visszautasítja.

„Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés” – mondta el a színész.

Betegsége ellenére optimistán áll a dolgokhoz, azt mondja csakis pozitív hozzáállással lehet nyerni ebben a küzdelemben.

„Abszolút pozitívan állok hozzá, hiszek a gyógyulásban, mert tudom, hogy csak így sikerülhet, és úgy tűnik, nagyon jó úton haladok. Azt vallom, ha az ember nem pozitív, semmilyen kezelés nem lesz sikeres. De a legfontosabb, hogy minden férfi társamnak üzenem: járjanak ellenőrzésre, mert ha idejében felismerik a betegséget, jó esély van a felépülésre” – mondta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet