KezdőlapBulvárSaját születésnapján főzött Lajsz András

Saját születésnapján főzött Lajsz András

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nem mindennapi Lajsz András csütörtöki vacsorája: a saját születésnapján látja vendégül a többieket, ráadásul az exkluzív Gundel étteremben, ahol 25 évig dolgozott.

Több szempontból is egyedire sikerült Lajsz András vacsorája. Először is a házigazda a saját születésnapján főzőtt, másodszor pedig a főváros egyik legnívósabb éttermében, mely negyed évszázadon keresztül jelentette a munkahelyét is: a Gundel étteremben. A koktélok mestere dolgozott itt mosogatóként, szakácsként, pincérként, és végül a bárt vezette, amelynek még a berendezésébe is beleszólhatott. Így aztán kétségtelenül otthon érzi magát a konyhában is, ahol a legnagyobb malőr talán az, hogy egyszer kétszer beüt a fejét a merőkanálba. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnökeként viszont kétségtelenül a vacsorafőzés nem jelent neki túl nagy gondot. Sőt, már a bevásárlást is egyedi módon intézi: koktélt kever az eladóknak, az étteremben pedig az etikettnek megfelelően terít.

Este viszont ő kap koktélt a többiektől, amit maguk kevertek, igaz, nagy részét meg is itták a buszon. Természetesen- születésnapról lévén szó – a vendégek a tortáról sem feledkeztek meg. Meglepő módon, a hét legtapasztaltabb szakácsa, aki még versenyeken is részt vesz, ugyanúgy izgult, mint bárki más.

„Lehet, hogy nem látszott, de nagyon izgultam a vacsora előtt. Már a menü tervezgetése közben többször meggondoltam magam, mert olyasmit szerettem volna, ami lehetőleg mindenkinek ízlik. Ráadásul ha úgy vesszük, kétszeresen kellett megfelelnem az elvárásoknak: egy jó születésnapi bulit és egy teljes körű vacsorát is létre kellett hoznom. De mint kiderült, nem volt mitől tartanom. Hihetelenül jó kis társaság gyűlt össze ezen a héten, olyannyira, hogy már azt tervezgetjük, valamikor újra össze kéne hozni a csapatot.”

Az este végén egy jó magyar étteremi vacsorához illően cigányzenekar húzza a talpalávalót.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet