KezdőlapBulvárSzegedi operafesztivál az m1-en

Szegedi operafesztivál az m1-en

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Szombaton vetíti az MTV az „Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval” díjkiosztó gálaműsorát. A verseny kéthetes döntője alatt a köztévé rögzítette az előadásokat, amelyeket idén a komolyzenei csatorna, jövőre, önálló műsorként az MTV sugároz.

A komplex előadói teljesítményt díjazza az újonnan alapított, szegedi központú fesztivál, amely az Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval nevet viseli. A ma esti gálán az a két tehetséges, fiatal előadó vehet át díjat, aki a legmagasabb színvonalon ötvözi az operaéneklést, a színpadi mozgást és a színészi alakítást.

A majdnem kétórás díjkiosztó gálát felvételről, november 22-én szombaton este 20.15-től vetíti a Magyar Televízió egyes csatornája. A műsorban a Pannon Filharmonikusok, a fesztivál zenekarának előadását hallhatják a nézők (vezényel Hamar Zsolt, rendező Toronykőy Attila). A gálán adják át a verseny két fődíját is, a Legjobb Női Operaelőadónak és a Legjobb Férfi Operaelőadónak járó elismerést. A győztesek felkérést kapnak egy önálló est létrehozására, amelyet a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán mutatnak be 2009. augusztus 21-én.

A döntő szegedi előadásait (Adriana Lecouvreur, Raoul, A salemi boszorkányok, Lukrécia meggyalázása, A Vámpír) Komlós András rendező irányításával a Magyar Televízió ötven fős stábja rögzítette hét kamerával. A felvételeket az előadások másnapján vetítette a Mezzo, de 2009-ben műsorra tűzi az MTV is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet