Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Sokként élte meg a társadalom, hogy Szilágyi István színművészt meggyilkolták. A gyanú a színész fiára terelődött, aki tagadja a gyilkosság vádját, ám édesanyja megerősítette, fia ő ölte meg a férjét.

A TV2 esti hírműsorában Humenyánszky Jolán azt mondta, „megkattant”, de ennek ellenére rendes gyerek, nem haragszik rá. Az özvegy szerint fia gyakran képzelte az, hogy az FBI megfigyeli, nézik, mikor megy el otthonról.

“Péter vasárnap hajnalban szó szerint megőrült, mert nem tudtam kiváltani a nyugtatóját és az altatóját, amit az a pszichiáter írt fel neki, akihez rendszeresen járt. Ez okozta nála a dührohamot, aminek során először saját maga ellen fordult. A fejét az ágy karfájába kezdte verni, olyan erővel, hogy fel is repedt a homloka. Az apja ekkor avatkozott közbe: saját magától akarta megvédeni a fiunkat, de ez már csak olaj volt a tűzre.” – mondta a férfi anyja a Ripostnak, aki a történtek óta nem tud aludni.

Az özvegy a lapnak elmondta, fia évek óta pszichiátriai kezelés alatt áll, erős nyugtatókat és altatókat kapott, amiket azonban nem rendeltetésszerűen szedett. Fia általában többet vett be a gyógyszerekből a felírt adagnál, egészen addig, amíg teljesen tompa állapotba került.

“A fiam sokszor az én gyógyszeradagomat is elvette. Valószínűleg azért vált aznap reggel agresszívvá, mert nem kapta meg a pirulákat, és jelentkeztek nála az elvonási tünetek. Nem volt pénzünk arra, hogy kiváltsuk a gyógyszereket, ezért történt ez az egész” – fogalmazott elgondolkodva az asszony.

A Szilágyi Istvánnak segítő Auróra zenekarnál régóta látták, hogy nagy a baj, de a bántalmazások ellenére a színész mindig védelmébe vette a fiát. Goreczki Szabolcs, a zenekar basszusgitárosa az RTL Klub Fókusz című műsorában azt mondta baráti kapcsolatban volt Pityi bácsival, aki több klipjükben is szerepelt, ő egyfajta pótnagypapaként tekintett rá. Rendszeresen látogatták, támogatták. Aggódtak érte, mert látták a bántalmazások nyomait, látszott, hogy nagy a baj, de tehetetlenek voltak. A zenész egyfajta Stockholm-szindrómával magyarázta a tragédiát.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!