KezdőlapBulvárTVHavas Henrik sportműsort kapott

Havas Henrik sportműsort kapott

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Teljesül Havas Henrik régi vágya: életében először sportműsort vezethet. Csütörtökön mutatkozik be a SportKlub képernyőjén a Három menet Havas Henrikkel című műsor, amelyben a tévés legenda minden héten más sportolót, sportvezetőt szembesít a kérdéseivel.

havas1

A riporter nem számít kellemes beszélgetésekre, mint ahogyan a vendégei sem teaházi csevejre érkeznek. Erre utal a cím és díszlet is – stílszerűen egy szorítót rendeztek be Havasnak és interjúalanyainak.

„Könnyű egy pénzügyminiszterrel a költségvetésről vitázni, mert ő pontosan tudja, hogy mit akar mondani. Ezzel szemben egy középpályás nem biztos, hogy ennyire jól kommunikál. Egyre több az olyan sportoló, aki csak néhány begyakorolt sablont ismételget. A feszültségteremtésre utaztam egész életemben, kemény beszélgetéseket ígérhetek a SportKlubon” – mondta Havas.

Míg sok sportoló nem feltétlenül a szavak embere, úgy a tévés/rádiósból sem vált kiváló kosaras.

„Rendelkeztem a fizikai adottságokkal ahhoz, hogy profi kosárlabdázó legyek, tízből nyolc büntetőt még ma is bedobok, de az edző azt mondta, buta vagyok a pályához, nem látom, hogy kinek kellene passzolni” – magyarázta Havas, hogy miért nem az NBA-ből ismerjük a nevét. A sporthoz azonban ezer szállal kötődik a közismerten Újpest drukker Tanár Úr, mi több, gyakorlatilag az alapokhoz tér vissza.

„1969-ben indultam a Sportriporter kerestetik vetélkedőn, amelyen Knézy Jenő és Gulyás István is feltűnt. Jó esélyeim voltak, de bevonultam katonának és a döntőn már nem tudtam részt venni. Évekkel később Vitray Tamás azt mondta, nagy kár, hogy nem lett belőlem sportriporter” – mondta Havas Henrik. Most részben teljesül az ifjúkori elhatározás.

„Két munkára vágytam egész életemben, sportműsorra és vetélkedőre. Az előbbi így, a pályafutásom vége felé összejön, az utóbbiból valószínűleg nem lesz semmi, pedig Vágó Istvánnál biztosan jobb lettem volna” – tette hozzá nevetve Havas.

A tévés az elmúlt hónapokban azon gondolkodott, hogy egy időre Spanyolországba költözik, ahol lánya és az unokái élnek, ám – részben a SportKlub műsorának köszönhetően – egyelőre marad idehaza.

„Vonzó a lehetőség, hogy többet lássam az unokákat, de ennek még nem jött el az ideje, túl sok a tennivalóm. Az unokáimmal, Zsófival és Petivel így is sok időt töltök együtt, a nagylánnyal együtt drukkolunk a kézilabdás lányoknak és teniszezünk is néha” – mondta Havas.

A Három menet Havas Henrikkel első adásában a műsorvezető Urbán Flóriánt, a balhés újpesti legendát fogadja. A beszélgetésben szó esik a kiváló egykori labdarúgó sokat támadott edzési filozófiájáról, de rátérnek a szintén nagy nyilvánosságot kapott politikai szerepvállalására is. A felek jó hangulatban hagyták el a szorítót, pedig olyan kényes témák is felszínre kerültek, mint az alkoholfogyasztás.

Három menet Havas Henrikkel minden csütörtökön 19:30-tól a SportKlub műsorán.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet