Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

„Én ismerem a legszebb görög lányt! Magyarországon! A legszebb görög lányt úgy hívják, hogy Trokán Nóra. Telefonáljatok rá, biztosan segíteni fog!”– mondta Molnár Ferenc Caramel a Túrakommandó múlt heti adásban, miután megtudta, hogy rendhagyó adásra készülnek Magony Szilviék. A stáb egyik fele ugyanis Görögországba kapott meghívást, így az „itthon maradtak” a magyarországi görög vonatkozású helyszíneket, programokat keresték fel.

November 3-án, 15 óra 5 perctől rendhagyó adással várja nézőit a Túrakommandó a STORY4-en. A műsorvezetők ugyanis ezen a héten is a magyar-görög vonatkozású helyszíneket, programokat keresik fel. A stáb „görög fele” amellett, hogy meghívást kapott Samos szigetére és barangolhatott a csodálatos Athénban, arra is lehetőséget kapott, hogy ellátogasson abba a gyárba, ahol a híres görög ital, a Metaxa készül. Kiderül, hogy miből és főképp miképp készül a mediterrán különlegesség, és azt is megtudhatjuk, hogy mit jelent a mondás, miszerint minden üvegben 2000 óra napsütés van.

„Nemcsak a napsütés és a levegő más, hanem a teljes görög mentalitás különbözik a magyartól. Sokkal energiadúsabb, életvidámabb, pozitív gondolkodásúbb. Régen a nagymamámnál sok időt töltöttünk el, vele akkor csak görögül beszéltünk. Aztán elérkezett a kamaszkor, amikor is lázadásképpen inkább magyarul kezdtem el otthon is beszélni… Nagyon szeretem Magyarországot, de azért a görög kultúrától, habitustól no és persze a konyhától lehetetlen elszakadni. Amikor csak tehetjük, édesanyámmal és a testvéremmel utazunk Görögországba. Ilyenkor újra görögül beszélünk. „– mesélte Trokán Nóri, akinek köszönhetően Magony Szilvék sem unatkoztak. Nóri instrukciói alapján ugyanis jobbnál jobb itthoni görög vonatkozású helyszíneket és programokat kerestek fel.

„Nagyon örülök, hogy megfogadtuk Caramel tanácsát! Nórinál jobb hazai idegenvezetőnk nem is lehetett volna”– mondta lelkesen Magony Péter.

Trokán Nórával legközelebb a Kecskeméti Katona József Színház „Lesz Vigasz című előadásán találkozhatnak. A Túrakommandó ominózus műsorát pedig november 3-án, szombaton, 15.05-től tekinthetik meg a STORY4 csatornán.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!