KezdőlapBulvárTVÚj arculat: az MTI, a Duna, az m1 és a Kossuth Rádió...

Új arculat: az MTI, a Duna, az m1 és a Kossuth Rádió logója

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Új grafikai elemekkel jelentkezik a közmédia az olimpia kezdetére. Olyan rendszerrel, amelyben nem csupán jelek vannak, hanem egyben filozófia, kulturális érték-választás is. Az arculatot egy letisztult képi világ jellemzi, amely a természetből indul és mindennapjainkból is merít. A négy őselem – a tűz, a víz, a föld, a levegő –, vagyis az élet jelenik meg a szimbólumokban.

A logók alapja a kör. Ez az ősi, szakrális jel a végtelen egység, a folyamatosság, a teljesség szimbólumaként évezredek óta jelen van az egyetemes emberi kultúrában, és megjelenik a LandArt koncepcióban is. A textúrába art deco elemek kerültek, amelyek jól kiegészítik, ellenpontozzák a logó körgyűrű formáját és dinamikussá teszik az arculati teret.

A logók mintájára nagyméretben legyártott LandArt elemeket manipuláció nélkül, természetes környezetben örökítették meg az ország különböző tájain. Az így készült felvételeken ennek köszönhetően tisztán, változtatás vagy beavatkozás nélkül van jelen a négy őselem, amely az új logórendszer alapja.

A közmédia új arculata a rend, a kiszámíthatóság és az együttműködés korszakának kezdete is, amely tiszteletben tartja a csatornák önállóságát, de hatékonyabb működéssel kiaknázza az együttlét előnyeit. Sőt, egy innovatív megoldással valamennyi néző szereplőjévé válhat a műsoroknak, vagyis a televíziózás közösségi cselekvéssé válik.

Négy különböző múlttal, vállalati kultúrával, identitással rendelkező cég integrációjából született meg az egységes magyar közmédia. Böröcz István az MTVA vezérigazgatója szerint:

A Duna TV új logója

A Kossuth Rádió új logója

Az m1 új logója

Az MTI új logója

„Az új arculat kialakításával az értékek összehangolásával és a filozófiai alap megfogalmazásával új korszak, új fejezet indul a magyar közmédiában. Az öt nagy szervezet, az MTV Zrt., a Magyar Rádió Zrt., a Duna TV Zrt., az MTI Zrt. és a tartalomszolgáltató MTVA együtt, integrált formában létrehozta Magyarország legnagyobb média portfólióját.”

Fotók: Bruzák Noémi

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet