KezdőlapTVX-FaktorKönnyfakasztó pillanatok az X-Faktor első adásában

Könnyfakasztó pillanatok az X-Faktor első adásában

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Szombaton este együtt sírtak és nevettek a mentorok az új generáció produkcióin, az X-Faktor első válogató adásában. Bár sok érdekes és megmosolyogtató énekesjelölt is színpadra állt, igazi csiszolatlan gyémántokban sem volt hiány.

_BBF5096

Szombaton este útjára indult az X-Faktor negyedik évada. A hosszú sorokban kígyózó jelentkezők között ezúttal – idén először – a zenekarok is arra vártak, hogy bebocsátást nyerjenek a mentorokhoz, vagyis Tóth Gabihoz, Alföldi Róberthez, Geszti Péterhez és Szikora Róberthez.

A meghallgatások sorát a punk-rockot játszó Mátranovák Company indította, akik sajátos stílusukkal csupán Szikora Róbert elismerését vívták ki. Így számukra véget is ért a megmérettetés.

Nem győzte meg a mentorokat a 16 éves Kárpáti Eszter sem, akinek dinamikus produkciója négy nemet ért. Akárcsak Gódány Szabrina, aki bár nem régóta énekel rögtön egy Mariah Carey számmal indított. Produkciójával azonban ő sem aratott sikert, sőt, Alföldi Róbert külön megkérte, hogy soha többet, senkinek, semmilyen körülmények között ne énekeljen a jövőben.

Mindezek után igazán felüdülés volt Nagy Richárd produkciója, aki a One Day című szám sajátos feldolgozásával vívta ki a mentorok elismerését. „Galaktikus X-Faktor van benned” – mondta Geszti Péter, akinek véleményét a többiek is osztották. Így a fiatal énekes könnyedén jutott tovább az első válogatón.

A kiemelkedő produkciók sora folytatódott. A Maddogx nevű formáció előadására szinte az egész nézőtér állva tapsolt, így az ő továbbjutások sem volt kérdéses.

Nem úgy Mitru Tímea szolfézstanáré, aki egy sajátos műfajjal kápráztatta el a hallgatóságot. Az extrém megjelenésű Tímea ugyanis nemcsak énekelt, hanem olyan sajátos hangképzési technikával csalta elő a legkülönfélébb hangokat, melyre eddig az X-Faktor színpadán még nem volt példa. Bár Szikora Róbert számára mindez pokolinak hatott, a többi mentort meggyőzte a huszonöt éves lány, aki három igennel jutott tovább.

Még ettől is jobban megosztotta a mentorokat Olajos Eszter produkciója, melynek kapcsán Geszti Péter és Alföldi Róbert nem jutott közös nevezőre. Míg a negyedik évadot nyitó mentor egyediséget látott a fiatal lányban, addig Alföldi Róbert épp ezt hiányolta. Végül három igennel és egy nemmel Eszter is bizonyíthat a következő megmérettetésen.

Derűs perceket okozott a mentoroknak és a közönségnek egyaránt Öhl Krisztina. A csikidám szívű R-GO rajongó produkcióját Szikora Róbertnek szánta. A mentort annyira meghatotta Krisztina gesztusa, hogy táncra is perdült rajongójával. A táncos-zenés produkció azonban kevés volt a továbbjutáshoz.

Négy egyértelmű igennel jutott viszont a következő fordulóba Karapándzsity Kristóf. A tizenkilenc éves szerbiai énekes őszinte, szerény stílusával és kristálytiszta hangjával még Alföldi Róbertet is meghatotta. A mentorok párás tekintettel értékelték Kristóf produkcióját, aki maga is könnyekig hatódott a pozitív fogadtatás láttán.

Kevésbé lírai előadással, de szintén négy igennel jutott tovább Török Béla osztályfőnök, akit a teljes osztály bíztatott és támogatott a színfalak mögött. Így a szerencsi énekes is megmutathatja, mit tud a következő fordulóban.

Akárcsak Krasznai Tünde, aki egy Alica Keys szám előadásával vívta ki a mentorok elismerését. A debreceni lány produkciója után szinte mindenki állva tapsolt így négy határozott igennel juttatták tovább a karakteres hangú énekesjelöltet.

Jövő héten 20:00-kor a válogatások sorával folytatódik az X-Faktor, mely után az RTL II-n a kulisszák mögé is bepillanthatnak a nézők az After X-ben.

Az X-Faktor videóit a Doily.hu oldalon nézhetitek meg.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet