KezdőlapBulvárVáczi Eszter önálló estje

Váczi Eszter önálló estje

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az elbűvölő énekesnő – miközben lemezén is szorgosan dolgozik – 2008 őszétől az ország legjelentősebb zenei klubjaiban a Váczi Eszter Quartet-tel és egy teljesen új zenei repertoárral ad koncerteket.

Váczi Eszter azon szerencsés jazz énekesnők közé sorolható Magyarországon, akinek nevét nem csak a kifejezetten jazz iránt rajongók ismerik, hiszen számos műfajban és produkcióban bizonyított. A Geszti Péter alapította Jazz+Az-nak köszönhetően egyedi hangjával a populárisabb műfajok kedvelőinek körében is népszerű előadó lett. Beryvel készített Egyedül c. duettje egy évig állt a rádiós játszási listák élén, mindezek mellett a funky-sabb acid-jazzt játszó Szörp zenekarral több teltházas koncertet is adott.

Eszter a könnyedebb jazz mellett annak akusztikus változatát is rendkívüli eleganciával képviseli. Érthető hát, hogy egyenes út vezette őt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének szakára, ahol 2000-ben diplomázott. A Váczi Eszter Quartet megalapításával és a szóló album elkészítésével Eszter régi vágya teljesül: akusztikus jazzt énekel klasszikus jazztrió kísérettel.

A műfaj kiválóságait sikerült egy csapattá kovácsolnia: a dalok szerzője, hangszerelője régi kollégája Gátos Iván (zongora), Gátos Bálint basszusgitáron és Mike Zsolt pedig dobokon kíséri. A produkció azért is kuriózum a hazai könnyűzenében, mert a saját dalok magyar nyelven, Eszter szövegeivel szólalnak meg a színpadon és a hamarosan megjelenő nagylemezén. A különleges énekhangon túl a dalszövegek mondanivalójából még inkább megismerhetjük az érzékeny és szenvedélyesen elegáns énekesnő legbelső titkait.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet