Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Válás után kárpótlást kért a házimunkáért! Benyújtotta a számlát a volt férjének!

A kínai bíróság arra szólított fel egy férfit, hogy fizesse ki a volt feleségének a havi tartásdíját, valamint egyszeri 7700 dolláros összeget az 5 év házassága alatt elvégzett házimunkáért.

A férfi 5 év házasság után adta be a válópert, amit először visszautasított a feleség, majd később anyagi kártérítést kért, azzal érvelve, hogy a volt férj nem vállalta a felelősséget a háztartásért és a gyermekük gondozásáért – írja a The Guardian.

Az új törvénykezés szerint a házastárs válás esetén jogosult kártérítést követelni, ha nagyobb felelősséget vállalt a gyermeknevelésben, vagy az idős rokonok gondozásában. A közösségi oldalakon az eset heves vitát váltott ki, a Weibo mikroblog platformon több mint 570 millió alkalommal tekintették meg a hozzá kapcsolódó tartalmat.

A férfi otthon hagyta feleségét és a gyermekét, miközben ő dolgozni ment, és “nem érdekelte egyáltalán a háztartás, és semmilyen a családdal kapcsolatos tevékenység” – mondta a pekingi bíróságon a feleség.

A témával kapcsolatban sok vita zajlott a közösségi médiában, voltak, akik azt állították, hogy az 50 000 jüan összege túl kicsi, és többet kellene fizessen a volt férj.

“A feleség munkáját nagyon alábecsülik. Pekingben, egy bébiszitter bére több mint 50 000 jüan” – írták a kommentelők.