Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Teljesen másképp hívták volna Vilmos és Harry herceget, ha Diana helyett Károly herceg választotta volna ki a neveket!

Születés előtt általában sok problémát okoz a gyermek nevének kiválasztása. Nem egy könnyű feladat, hiszen egy életre megbélyegezzük vele gyerekeinket. Jó, ha mind a két szülő részt vesz a választásban, és megpróbálnak közös nevezőre jutni, úgy, hogy a gyerek később ne bánja.

Egy hagyományos családban az anyának és apának is megvan a saját preferenciája, azonban a királyi családban számos szigorú szabályrendszerhez kell igazodni. Diana hercegnő azonban ezeket az előírásokat egyáltalán nem vette figyelembe, és a saját akarata szerint nevezte el gyermekeit.

A hercegnő normális nevelést akart biztosítani mindkét fia számára, ami azzal járt együtt, hogy rengeteg szabályt megszegett. Gyermekeit, Vilmos és Harry herceget ő maga vitte az iskolába, különböző rendezvényekre, futóversenyekre, ami addig teljesen elképzelhetetlen volt.

1992-ben Andrew Morton életrajzíró készített egy interjút Diana hercegnővel, aki akkor árulta el, hogy mindkét fia nevét ő választotta ki. “Én választottam mindkét gyermekem nevét, ha a Walesi herceg választotta volna, akkor a dolgok teljesen másképp alakultak volna. Vilmost és Harryt választottam, de Károly hozzátette az Albertet és az Artúrt. Én nem akartam ezeket, mert túl ómódiak!”

Végül Károly herceg akarata szerint Vilmos teljes neve Vilmos Artúr Fülöp Lajos lett, Harry születése után pedig a Henrik Károly Albert Dávid nevet kapta. Ez azt is jelenti, hogy Vilmos herceg, amikor trónra lép, Anglia királyaként választhat ezek a nevek közül. Harry gyermekének szintén egy nem hagyományos nevet választott.

A kis Archie Harrison Mountbatten-Windsor Sussex hercegének és hercegnőjének elsőszülött gyermekét, Diana hercegnő születési évfordulója után öt nappal keresztelték meg.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!