Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A „szeretlek” kimondása általában romantikus szituációkhoz, speciális, egyedi alkalmakhoz fűződik. Ezért sokakban okoz nehézséget ezt csak úgy hangoztatni. Hogy nem hallod a párodtól, hogy „szeretlek”, az még nem jelenti azt, hogy nem is érzi ezt irántad! Csak egyszerűen nehéz neki kimondani…

A szeretet kifejezése azonban nem csak erre az egy szóra redukálódik! Többféle módja is van ennek szóbeli megnyilvánítására, a „szeretlek”-en kívül, éspedig:

– a „büszke vagyok rád”-nak épp akkora súlya van, mintha azt mondaná neked a szerelmed, hogy „szeretlek”. Emellett, ha érezteti is veled, hogy sokat jelent számára az, amit teszel, hogy a veled eltöltött idő számára létfontosságú, akkor biztos lehetsz az érzelmeiben! Trükként, említsd meg neki este, mikor fáradtan betoppan az ajtón, hogy mennyire vonzó pasi/nő még így is, és hogy mennyire büszke vagy rá! Megsímogatod a lelkét vele.

– a „hálás vagyok neked …-ért” éppúgy kifejezi az érzelmeket, mint a „szeretlek”. Talán még többet is mond. Ha elégedettnek érzed magad mellete, ha kiteljesedsz, mikor vele vagy, ne habozz megköszönni ezt neki! És nem fog elhanyagolni.

a legkisebb dolgok jelentik sokszor a legtöbbet: például ha figyelmesen végighallgat, ha odafigyel rád, meg se gondold, hogy kételkedj az érzéseiben! Tanuld meg te is meghallgatni őt, és viszonozd a szeretetteljességét. Egy kapcsolatban ugyanis fontos az egyensúly megtartása, úgy az érzelmek terén, mint azok kimutatásában. De sose vádold azzal, hogy nem szeret, mert nem mutatja eléggé, vagy sose kérd tőle, hogy ha azt mondja, szeret, bizonyítsa is! Ettől nem lesz jobb a viszonyotok.

melletted van, ha szükséged van rá: talán ez hordozza magában a legtöbb érzelmet! Ha kiáll melletted, ha támogat és veled van, egyértelmű, hogy fontos vagy neki! Ezért add meg neki te is azt, amire szüksége lehet: légy jóbarátja, szeretője és lelki társa a párodnak! Anélkül is tudni fogja, hogy szereted, ha nem mondod. De ha mondod, a legszerencsésebbnek fogja érezni magát.

ki teszi meg az első lépést? Ha általában hagyja, hogy te kezdeményezz, hogy a te kívánságaid teljesüljenek, már be is bizonyította, hogy odavan érted. Azonban fontos, hogy mindketten érvényesüljetek! Ne utasítsd vissza, ha gyengédségre, babusgatásra vágyik, még akkor sem, ha haragszol rá, mert elfelejtett virágot venni neked! Mindenki követ el hibát, és ahelyett, hogy büntesd, inkább hagyd, hogy szeressen, te pedig viszont szeresd!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!