Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Sokszor nem is vagyunk tisztában a ténnyel, hogy a szüleink is csak emberek, amíg túl késő nem lesz. Gyerekkorunkban úgy gondoljuk, legyőzhetetlenek. Aztán, ahogy felnövünk, megfeledkezünk róla, hogy ők is öregszenek. És, mielőtt észbe kapnánk, ezek az elképesztő szuperhősök már öreg emberek, akikre szinte rá sem ismerünk.

Félünk kimondani, de tudjuk, hogy egy napon már nem lesznek velünk. Sokszor arra is későn jövünk rá, mennyi mindent szerettünk volna még elmondani nekik.

Az alábbiakban felsorolunk 10 dolgot, amivel szembe kell majd nézned, ha a szüleid már nem lesznek melletted. Vond le belőlük a tanulságot, és változtass az életeden még most. Ne várd meg, amíg túl késő lesz, mutasd ki a szeretetedet és törődésedet, amíg megteheted.

1. Jobban megérted, mennyire fontos a család

Senki más nem fog ennyire és ilyen feltétel nélkül szeretni. Nem számít hányszor vesztetek össze, vagy hányszor nem értettetek egyet, soha nem fordítottak neked hátat, nem igaz? Hiszen, ahogy azt valószínűleg ők is sokszor elmondták neked: csak a legjobbat akarták neked.

2. Sokáig úgy érzed majd, hogy mozdulni sem tudsz

Fizikailag betegnek érzed magad, és semmire sem vágysz jobban, mint hogy édesanyád vagy édesapád ott legyen melletted, és vigyázzon rád.

3. Sajnálni fogod, hogy soha nem találkozhatnak majd a leendő unokákkal, dédunokákkal

A családi fotók, amiket már soha nem készíthettek el, az ünnepek, amiket már nem lesz lehetőségetek együtt tölteni, az elképzelt élet, amit már soha nem fogtok megosztani, valósággal elárasztják az elmédet.

4. Már nem tudod végighallgatni, ahogy mások a szüleikre panaszkodnak

Bármit megadnál, ha édesanyád felhívhatna és nyaggathatna valamivel, vagy ellentmondhatna neked valamiben.

5. A szomorúság soha nem múlik el teljesen

Lesznek olyan napok, amikor ugyanúgy sírsz majd, mint azon a napon, amikor elveszítetted őket. A fájdalom idővel megváltozik, de soha nem múlik el.

6. Irigyelni fogsz mindenkit, akinek lehetősége van a szüleivel lenni

Arra biztatod majd a barátaidat, hogy látogassanak haza, és töltsenek minél több időt a szüleikkel.

7. Az ünnepek magányosabban telnek majd

Még ha lesz is saját családod és gyerekeid, az anyák napja, apák napja, a karácsony és más ünnepek is üresebbnek tűnnek majd.

8. Rájössz a titkaikra

Megtudsz néhány olyan részletet a szüleid életéből, amitől kényelmetlenül érezheted magadat. Rájössz, hogy ugyanolyan emberek voltak, mint bárki más, nem csak egyszerűen szülők, és nem tudod majd, hogy kezeld ezt a helyzetet, mert mindezt nem tudod megbeszélni velük.

9. Még mindig késztetést érzel, hogy felhívd őket, amikor történik veled valami

Néha előfordulhat, hogy a kezedbe veszed a telefont, hogy felhívd őket, és csak akkor tudatosul benned, hogy már nincsenek ott, hogy válaszoljanak.

10. Rájössz, mennyire szeretted őket

Ez a veszteség iróniája. Csak akkor érted meg, mennyire mélyen szerettél valakit, amikor már nincs melletted, és nem mondhatod ezt el neki.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!