KezdőlapÉletmód10 érv, amiért a kopasz pasik sokkal vonzóbbak az átlagos férfiaknál!

10 érv, amiért a kopasz pasik sokkal vonzóbbak az átlagos férfiaknál!

Feltűnt már, hogy a híres színészek vagy celebek nagyrésze manapság kopasz?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Sokan vélik úgy, hogy a vonzó külső nagyrész a frizura milyenségén múlik, ez a sztereotípia azonban megdőlni látszik. Napjainkban egy kopasz férfi ugyanolyan vonzerővel bír, mint egy jól belőtt frizurájú pasi.

Idáig még nem sikerült meggyőznünk? Akkor most jól figyelj, mert összegyűjtöttük 10 pontban, hogy miért is aratnak olyan zajos sikert mostanában a kopasz férfiak.

1. A kulcs a magabiztosságban rejlik

A kopaszság gyakran jár kéz a kézben a magabiztossággal és a vakmerőséggel. A kopasz férfiak nagy általánosságban véve nem szeretnek tétovázni, ha a sors úgy hozza, határozottan kiállnak a véleményük mellett és nem félnek megmutatni a valódi énjüket. Ez a fajta magabiztosság pedig igazi mágnesként vonzza a női tekinteteket.

2. Kitűnnek a tömegből

A kopasz férfiak másik nagy erénye az egyediségükben rejlik. Megjelenésük valahogy sokkal feltűnőbb jelenség, mint egy unalmas frizurával megáldott férfitársuké, így vizuálisan mindenképpen nyomot hagynak az emlékezetünkben.

3. Méltóságteljesen korosodnak

Napjainkban egyre több férfinak kezd hullni a haja már a 20-30-as éveik környékén, ezért ahelyett, hogy mindenféle praktikával vagy beültetéssel megpróbálnának harcolni a természettel, inkább úgy döntenek, hogy a teljes hajkoronájukat leborotválják. A kopasz fejtetőben pedig óriási sárm rejtőzik, amely hosszú évtizedeken át „fiatalon” tartja viselőjét.

4. A tudomány is őket igazolja

Tudtad, hogy a kopasz férfiak vonzerejét a tudomány is igazolja? A University of Pennsylvania kutatócsoportja egy felmérésben arra a következtetésre jutott, hogy a kopasz férfiak sokkal dominánsabban, erősebbek és jelentőségteljesebbek, mint a tincsekkel megáldott társaik. A felmérésben résztvevő kontrollcsoportnak ugyanazt a férfit ábrázoló képsorokat mutattak, ám egyiken hol hajjal, hol kopaszon szerepelt.

A kopasz fényképekre azonban sokkal több pozitív visszajelzés érkezett, így a felmértek a haj nélküli verziót tartották vonzóbbnak.

5. Őszinteség és hitelesség

A kopaszság több, mint egy egyszerű fizikai vonás, az őszinteség és a hitelesség szimbóluma. Az a férfi, aki felvállalja a kopaszságát, olyan, mintha kiállva azt mondaná, hogy „Ez vagyok én! Ha kellek így, rendben, hanem mehetsz tovább!” Ez a fajta önazonosság pedig rendívül szexi. Gondoljunk csak bele, hány ember próbálkozik nap mint nap egyenesbe kerülni saját magával, megfelelve a társadalom irreális elvárásainak. A kopasz férfiak azonban hűek önmagukhoz, a maguk valódisága által.

6. Szabadabb életstílus

Ha kicsit praktikusabb oldalról közelítjük meg a dolgot, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy időt és pénzt is spórolnak a kopasz férfiak. Reggel az idő töredéke alatt képesek elkészülni, hiszen nem kell kínlódni a rakoncátlan tincsekkel. Nem kell fodrászra vagy drága kozmetikumokra költsenek ahhoz, hogy mindig ápoltak legyenek. Ez a fajta szabadság pedig igazi előny számukra.

7. A sebezhetőség ereje

A férfiak számára sem könnyű végignézni, ahogy elhullik a hajuk, hiszen számikra is okozhat kellemetlenségeket, bizonytalanságot és frusztrációt. Azonban ezen túllépve és kopaszságukat felvállalva azt sugallják, hogy képesek voltak felülkerekedni a sebezhető pontjukon és mára már előnyt kovácsoltak belőle. Ez a fajta nyers és őszinte férfi energia megmagyarázhatatlan karizmát kölcsönöz számukra.

8. melegséget árasztanak

Itt egy személyes példával élnék. Kiskorom óta kopasz az egyik nagybácsikám és emlékszem, hogy minden egyes családi összejövetelen csak úgy kerestem a társaságát, mert annyira pozitív kisugárzása volt. Egyszerűen jó volt a társaságában lenni, mert barátságos hangulatot árasztott magából. A kopasz férfiak többsége is hasonló benyomást kelt.

9. Felvállalják a változást

Valljuk be – kopaszodás nagy változást jelent. És amit tudjuk, sok ember rendkívül rosszul kezeli a változásokat. Azonban az, aki képes ezt elfogadni és együtt élni vele, nagyfokú lazaságról tesz tanúbizonyságot. Ez a rugalmasság szintén az erősségiek közé sorolható, ráadásul a külvilág fele is egy jó példát mutatnak: az életünkben bekövetkező változásokat el kell fogadni és meg kell élni.

10. Bátorság

Végezetül pedig beszéljünk arról, hogy haja bárkinek lehet, azonban csak nagyon kevesen vállalják be azt, hogy megszabaduljanak tőle. Bizonyos mértékű bátorság és önbizalom szükséges ahhoz, hogy szembe menjünk a társadalmi normákkal és kitűnjünk a tömegből. Lehet, hogy a kopasz férfiak nem felelnek meg a szépség hagyományos normáinak, de megalkotják saját értékrendszerüket.

A kopasz férfiak éppen ezért merészek és mernek szembe menni a sztereotípiákkal. Szóval a kopasz pasik magabiztosak, egyediek, hitelesek, erőteljesek, melegszívű egyéniségek, akik tárt karokkal fogadják a változást, és mindannyiunkat ugyanerre inspirálnak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet