Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A C-vitamin nagyon fontos a szervezet számára, amelyet az emberi test nem tud előállítani, ezért gondoskodni kell a folyamatos bevitelről. Többek között azért is van szüksége a testnek C-vitaminra, mert ezáltal a bőrsejtek gyorsabban elő tudják állítani a kollagént, ami fontos szerepet játszik a nem csak a bőr, hanem a csontozat, az érhálózat, a fogak egészségének megőrzésében.

10 figyelmeztető jel, ami komoly C-vitamin hiányára utal!

A citrusfélékben, a brokkoliban, a tormában, a paprikában van a legtöbb C-vitamin, amelyből egy felnőtt ember számára naponta 65-90 mg szükséges. Most következzen 10 jel, ami a C-vitamin hiányára utal, ezért gondoskodni kell a pótlásáról.

1. A fogíny begyulladása és elszíneződése

Ha fogmosás közben észreveszed, hogy megduzzadt a fogínyed, és valamilyen elszíneződést is tapasztalsz, akkor érdemes C-vitamint szedned pár héten keresztül, valamint fogyassz több zöldséget, gyümölcsöt.

2. Töredezett hajvégek

Ha észreveszed, hogy a hajvégeid megtörnek, akkor kérj időpontot a fodrászodtól, és vágasd le a sérült hajszálakat, útközben meg vásárolj C-vitamint a gyógyszertárból.

3. Gyenge csontozat

Ha kevés a szervezetedben a C-vitamin, akkor idővel a csontjaid is meggyengülnek, könnyebben fognak törni. Főként gyerekkorban kell gondoskodni a megfelelő C-vitamin bevitelről, hogy a csontok időben megerősödjenek.

4. Kiszáradt bőr

Ha nincs kellő mennyiségű C-vitamin a szervezetedben, nem termelődik elég kollagén, így a bőröd kiszárad, pikkelyessé válik. Ezért is érdemes gondoskodnod a C-vitamin pótlásáról.

5. Vérző fogíny

Már volt szó a fogíny begyulladásáról, amely ha gyakran vérezni is kezd, akkor bizonyára ennek egyik oka a C-vitamin hiánya lesz, szóval ne hagyd, hogy ez bekövetkezzen.

6. Könnyen alakulnak ki zúzódásaid

Már egy enyhébb ütéstől is zúzódások alakulnak ki a testeden? Ha ez így van, bizonyára a C-vitamin hiánya okozza, ezért igyekezz pótolni ezt a fontos vitamint.

7. Fájó, ízületi gyulladások

Ha az ízületeid begyulladnak, fájni kezdenek, akkor megtörténhet, hogy az okok között a C-vitamin hiánya szerepelhet. Hogy ezt kizárd, szedj rendszeresen C-vitamint.

8. Fáradékonyság

Ha gyakran érzed erőtlennek, kimerültnek magad, akkor lehet nem árt, ha C-vitamint szedsz, mert ez a vitamin növeli az erőnlétet, az energiaszintet.

9. Ha seb lassan gyógyul

Ne hanyagold el a C-vitamin rendszeres szedését, mert ha megsérülsz, a sebeid nehezebben fognak begyógyulni. Szóval, figyelj oda erre.

10. Hirtelen hízás

Ha kellő mennyiségű C-vitamin van a szervezetedben, akkor kisebb az esélye annak, hogy elhízol. Ha ez nem így van, megtörténhet, hogy úgy is felszaladnak rád a kilók, hogy közben nem növelted az ételadagot.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!