KezdőlapÉletmódEgészség3 meglepő dolog, ami hatással lehet a szív egészségére a kardiológus szerint!

3 meglepő dolog, ami hatással lehet a szív egészségére a kardiológus szerint!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Kevesen ismerjük azokat a kockázati tényezőket, amelyeknek a szívünk ki van téve nap mint nap, különösen akkor, ha életvitelünk egyáltalán nem tekinthető egészségesnek.

Tekintettel arra a tényre, hogy a szívbetegség okozta elhalálozások száma rendkívül magas hazánkban, jó, ha tisztában vagyunk néhány ezt kiváltó tényezővel.

1. Étrendkiegészítők

Általában véve, egy kiegyensúlyozott étrendet követve, mindannyian hozzájutunk a szervezet számára szükséges tápanyaghoz az elfogyasztott élelmiszerek által, de mégis sokan úgy döntenek, hogy étrend-kiegészítők használatához folyamodnak.

„Vegyük példának a narancsot és C-vitamint. Ha C-vitamin tablettát veszünk be, akkor biztosan megkapjuk magát a vitamint, de ha narancsot eszünk, akkor C-vitamin mellett, rostokhoz és vízhez is hozzájut a szervezetünk. Talán túl sokat összpontosítunk a tápanyagokra vagy egy élelmiszer bizonyos összetevőire. Ne együnk tápanyagokat, ne együnk kiegészítőket, hanem élelmiszereket fogyasszunk és ha elég kiegyensúlyozott étrendünk van, valószínűleg csak erre lesz szükségünk.” – mondta Nikki Stamp kardiológus.

2. Stressz

“Ez egyfajta tünete a modern életnek, de nagyon nehéz vigyáznunk úgy magunkra, hogy a gyertyát mindkét végén égetjük, ha túl keményen dolgozunk, vagy ha úgy érezzük, hogy ez a bizonyos stresszes állapot eluralkodik rajtunk. Idővel a stressz rontja a mentális egészséget és a képességet arra, hogy olyan egyszerű dolgokat elvégezhessünk, amelyek jót tesznek az egészségünknek. Amikor fáradtak vagyunk, első dolog, amit meg kell tennünk az, hogy a testmozgás és a táplálkozás segítségével figyeljünk magunkra. Az egészségünk érdekében úgy vigyázzunk folyamatosan magunkra, hogy közben ne essünk túlzásokba. Egy kis odafigyelés mindig jobb, mint a semmittevés.” – mondja dr. Nikki Stamp.

3. A kávé és a bor

Vannak olyan tanulmányok, amelyek azt mutatják, hogy a zöld és a fekete tea olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek jót tesznek a szív, az erek és az agy egészségének.

“Ugyanez vonatkozik a kávéra és bizonyos mértékben a vörösborra is. Természetesen, ha túl sokat fogyasztunk belőlük, azzal rosszat is tehetünk önmagunknak. Így aztán csakis mértékkel és az egészségünk érdekében fogyasszuk őket.” – mondja a szakember.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet