Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Gyakran mondod a párodnak, hogy ő jelenti számodra a mindenséget, vagy, hogy nem tudnál nélküle élni? Az összetartozás, a felhőtlen szerelem a legszebb dolog a világon, azonban nagyon kell vigyázni, mert az összetartozás egy idő után akár függőségbe is átcsaphat.

A társfüggőség pedig káros lehet az egyéni fejlődésre! Az alábbi jelek arra utalhatnak, hogy:

1. “Te vagy a másik felem”

Mindenkinek megvan a másik fele valahol a világban, és a végső cél az, hogy megtaláljuk. Azonban nagyon fontos, hogy ne egy másik embertől függjön az életünk, a boldogulásunk, hanem egyedül is jól érezzük magunkat a világban, az életünkben.

Ha úgy érzed, hogy nem tudsz a párod nélkül élni, akkor jó, ha még idejében oda kezdesz figyelni arra, hogy egy egy kicsit több időt tölts egyedül, élvezd az életet, foglalkozz a hobbiddal, önmagaddal. Ha valaki nagyon függ a párjától, akkor azt jelenti, hogy nem bízik eléggé önmagában.

2. “Tőled vagyok boldog”

Te vagy a nap az égen, csak te tudsz megmosolyogtatni, a nélküled töltött napok szomorúak, és sivárok… Romantikusnak hangzik, de valójában egy nagyon mérgező kijelentés, valójában nem a szerelem, hanem a partnertől való függőség kifejezése ez.

Hosszútávon ez a felelősség nagyon nyomasztó lehet, mindenki meg kell találja a saját boldogságát, és ne egy másik személytől függjön. Persze, az együtt töltött idő kellemesebb, de egyedül is jól kell tudjuk érezni magunkat.

3. “Nem tudok élni nélküled”

Ez a kijelentés a partnerfüggőség legsúlyosabb mondata. Gyökerei a gyerekkorig vezethetőek vissza, egy olyan szülő-gyerek kapcsolatra, ahol az egyik szülő olyan konkrét, vagy érzelmi távolságban élt, hogy szinte teljességgel elérhetetlen volt.

A gyereknek a hiány pótlására állandó figyelemre volt szüksége, és ez felnőttként is megmaradt benne. Állandóan éreznie kell, hogy fontos valakinek, mindig ő akar lenni a középpontban.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!