Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Nem minden terhességre utaló tünet megbízható. Ha babát szeretnétek a pároddal, és reggelente például émelygések, hányinger tőr rád, az még nem azt jelenti, hogy terhes vagy, mert lehet hogy csak elrontottad a gyomrodat.

5 becsapós tünet, ami akár a terhességre is utalhat!

Most következzen 5 terhességre utaló tünet, amely sok nőt becsaphat!

1. A menstruáció késése

A menstruáció késése még nem jelenti azt, hogy terhes vagy, lehetnek hormonális okai is a késlekedésnek. Ezt kiválthatja a stressz, a megváltozott étrend, pajzsmirigy problémák.

2. Érzékeny, megduzzadt mellek

Ez a tünet sem vonatkozik kizárólag a terhességre, megtörténhet, hogy a menstruáció előtti időszak miatt válhatnak érzékenyebbé és nagyobbá a melleid.

3. Émelygés, hányinger

A reggeli rosszullétek a terhes nők 90 százalékánál jelen vannak, de ez még nem jelenti azt, hogy valaki tényleg terhes. A reggeli émelygést, hányást kiválthatja a stressz, vírusos fertőzés, vagy valamilyen ételmérgezés, gyomorrontás is.

4. Hangulatváltozások

A gyakori hangulatingadozások mögött hormonváltozások is állhatnak, ahogyan a stressz, a szorongás, vagy a menstruációt megelőző időszak, ami szintén a hormonháztartás felborulását eredményezi.

5. Állandó fáradtság

A terhesség első harmadában a kismamák többsége eléggé fáradt, amit a progeszteron hormon szintjének csökkenése okozhat. De ugyanezt a tünetet kiválthatja a depresszió, a vérszegénység, vagy a pajzsmirigy túltengése.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!