KezdőlapÉletmód5 brutálisan őszinte ok, amiért a férfiak nem akarnak megházasodni!

5 brutálisan őszinte ok, amiért a férfiak nem akarnak megházasodni!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A férfiak jobban félnek a házasságtól, mint gondolnánk, de nem feltétlenül azért, mert félnek elkötelezni magukat egyetlen nő mellett, ahogy azt a legtöbben képzelik. David Wygant párkapcsolati tanácsadó, aki már 20 éve dolgozik a szakmában, összegyűjtötte az 5 leggyakoribb okot.

1. Az esküvők sokba kerülnek

Egy esküvő sok pénzbe kerül, és ez komoly stresszforrás lehet. Bár általában úgy tüntetik fel, mintha az esküvő csak a menyasszony számára lenne fontos, ez nem így van.

A férfiak rendkívül büszkék tudnak lenni, és szeretnék a lehető legjobbat biztosítani a párjuknak, aki mindig is erről a különleges napról álmodott. A legtöbb férfi fél attól, hogy csalódást okozhat a menyasszonyának, és ez nem éppen a legjobb kezdet egy boldog házassághoz.

2. Mindenki azt mondja, hogy a házasság rossz

Ebben a médiának is nagy szerepe van, hiszen folyton arról olvasunk valahol, éppen melyik sztár válik már negyedik alkalommal. De nemcsak a kudarcot vallott házasságok szolgálnak elrettentő példaként. Gondoljunk csak bele, hány vicc szól a megromlott házasságokról, rossz anyósokról, hűtlenségről, stb.

Vagy hány olyan ismerősöd, barátod van, aki láthatóan nem boldog a házasságában? Ezek és a lehangoló válási statisztikák érthető módon elvehetik egy férfi kedvét attól, hogy gyűrűt húzzon a barátnője ujjára.

3. A válás sokba kerül és fájdalmas

Senki sem köt úgy házasságot, hogy rögtön felkészül a válásra is, de mindenki tisztában van vele, hogy ez is benne lehet a pakliban. A válás pedig költséges és fájdalmas folyamat, különösen akkor, ha a párnak gyerekei is vannak.Azok a férfiak, akiknek már vannak gyerekei a párjukkal, még inkább félnek a házasságtól, mert, ahogy a statisztikák mutatják, a válás szinte biztosan azzal jár, hogy elveszítik a kapcsolatot a gyerekeikkel, és maximum minden második hétvégén lehetnek együtt velük.

4. Félnek, hogy elveszítik a szikrát

Annyira sok a rémhír a házasságokkal kapcsolatban, a megromlott, menthetetlen kapcsolatokról, hogy nem csoda, ha a férfiak kétszer is meggondolják, mielőtt belevágnának.

Senki sem akar úgy elindulni ezen az úton, hogy eleve rosszat feltételez, de a társadalom szinte arra programoz minket, hogy a lehető legrosszabbat feltételezzük. De ez nemcsak a férfiakra igaz, hanem a nőkre is. Bár a legtöbb nő még mindig vágyik arra, hogy férjhez menjen, és elképzeli az álomesküvőjét, a megromlott házasságok rémtörténetei őket is elriasztják.

5. Gyűrű nélkül is ugyanúgy szeretik a párjukat

Változnak az idők, és a modern világban már a házasság sem ugyanaz, mint volt. A nők ma már kivívták az egyenjogúságot, és az azonos neműek házassága is egyre több országban elfogadott. Ha egy férfi elkötelezett, hosszú távú kapcsolatban él veled, miért kellene egy gyűrűnek bármit is bizonyítania?

Ha már amúgy is együtt éltek, megosztoztok az anyagiakon, sőt, családot alapítotok közösen, a kapcsolatotok házasság nélkül is elég erős. A gyűrű a legtöbb férfi számára nem egyenlő a szerelemmel. Mindenki másképp mutatja ki a szeretetet és a ragaszkodást. Egy életen át tartó boldog kapcsolat pedig többe tér, mint egy rövid, boldogtalan házasság.

„Ezzel azt mondom, hogy a házasság rossz dolog? Egyáltalán nem! A házasság egy gyönyörű dolog. Csak azt mondom, hogy nem kell mindig a házasságnak lennie a kapcsolat végeredményének. Azt mondom, hogy a férfiak nem mind házasság ellenesek. Azt mondom, hogy lehetünk szerelmesek anélkül, hogy gyűrűt húznánk az ujjadra. És azt mondom, hogy ne aggódj.

Ha nem teszi fel a kérdést, az még nem jelenti azt, hogy egy másik nővel akar lenni. Lehet, hogy csak fél attól, hogy a házasság megváltoztatja azt, ami köztetek van, vagy, hogy az anyagiak miatt nem tudja megadni neked azt az álomesküvőt, amit szeretne” – összegezte David Wygant párkapcsolati tanácsadó, hozzátéve, hogy ha kételyeink vannak, érdemes nyíltan elbeszélgetni a párunkkal erről a témáról.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet