Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az élet előrehaladásával gyakoribbá válhatnak a különböző mozgásszervi problémák. Elég egy erőteljes tüsszentés, és máris beakad a hát, a nyak, és kész a kellemetlen, két napig tartó állapot.

5 dolog, amit hátfájáskor érdemes megtenned!

Most 5 olyan tanács következik, amely hátfájás esetén hozhat enyhülést!

1. Ülj fel egyenesen, húzd ki magad

Ha fáj is a befeszült hátizom, inkább húzd ki magad, mert később sokkal rosszabb lesz. Szóval, ha megfájdul a hátad, óvatosan, de határozottan mozdulj meg, mert így kisebb a sérülés, becsípődés esélye.

2. Pihenj

Ha nehéz tárgyak emelésétől kezd fájni a hátad, meghúzódnak, feszülnek az izmaid, akkor pihenj, másnap ne végezz megterhelő fizikai munkát. Légy türelmes, hagyj időt, míg regenerálódnak a szövetek, ízületek, izmok.

3. Igyál vizet

Lehet, hogy furcsának tűnik, de ha megfelelő figyelmet fordítasz a hidratációra, akkor a keringésed optimálisan fog működni, így a sérült izmokhoz, szövetekhez könnyebben eljutnak a tápanyagok, és a gyógyulás is hamarabb bekövetkezik. Ezért érdemes naponta 8 pohár vizet meginni.

4. Finom, kíméletes gyakorlatok

Pár nap pihenés után, óvatosan, de végezz néhány bemelegítő gyakorlatot, amelyek megmozgatják az izmokat. Ez azért fontos, mert ha sokáig nem mozogsz, nem használod az izmaidat, akkor azok sorvadásnak indulhatnak.

5. Nyújtások

Ezek is a gyakorlatok elengedhetetlen részei, és hozzájárulnak ahhoz, hogy enyhüljön a sérült izomban a nyomás, a fájdalom és a görcs.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!