Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A szakítás mindkét fél számára nehéz. Hiába érzi úgy az, akit kirúgtak, hogy belehal szenvedéseibe, sokszor a másik fél is éppen úgy szenved, hiszen meg kellett tennie egy kellemetlen lépést.

A man and a woman on a pier

És igen, bármilyen nehéz és hihetetlen, az idő sok mindent megold. Még ha azokban a nehéz pillanatokban ezt nem is hisszük el. Tartsunk be egy pár dolgot, hiszen így egészen biztosan megkönnyíthetjük a helyzetünket.

1. Ne hívd minden percben, amikor eszedbe jut
Szinte percenként lesznek olyan helyzetek, amelyek rá emlékeztetnek. Találhatsz ottfelejtett tárgyakat, sétálhatsz olyan helyeken, ahol kellemes emlékeket éltetek át, de mégse hívd fel az exed. A kezdeti időben ne tartsd vele túl gyakran a kapcsolatot, így könnyebb lesz az elszakadás. Ha minden nap beszéltek sokkal nehezebben váltok el egymástól.

2. „Maradjunk csak barátok” – felejtsd el!
Főleg a szakítás első heteiben ne próbálkozzatok azzal, hogy barátok maradjatok, ugyanis nem fog menni. El kell teljen ahhoz egy kis idő, hogy elmúljanak a mélyebb érzelmek, és szívdobbanás, izzadó tenyér nélkül tudjatok egymással beszélgetni, találkozni. Könnyen válhat a szerelemből barátság, de persze van, akinek ez sosem megy igazán.

3. Ne add vissza, amiket tőle kaptál
És persze ne is kérd vissza, amiket te ajándékoztál neki. Ez a lépés arra adna okot, hogy azt gondolja, hogy nem is volt őszinte az addigi kapcsolatotok. Inkább tedd be egy dobozba, és rejtsd el a szekrény aljába. Hogy mi lesz a sorsa az ajándékba kapott tárgyaknak, majd az idő megoldja. A közös fényképeket sem kell egyből kitörölni, hiszen az is az életed egy szép része volt.

4. Ne rohanj azonnal a fodrászhoz!
Amikor az ember életében valamilyen nagyobb változás áll be, általában ezt a frizurája bánja. Nem kell egyből az olló vagy a hajszínező után nyúlni, még, ha úgy gondolod is, hogy holnaptól új életet kezdel. Várj türelemmel, és tervezd meg jól, hogyha új frizurát szeretnél.

5. Nem kell egyből törölni Facebookról
Semmi szükség arra, hogy egyből kitedd az „egyedülálló” címkét. Úgysem fogják a barátaid lájkolni, sőt esetleg még sok kellemetlen, fájó kérdést és kommentet is kaphatsz. Rejtsd el, tedd csak magad számára láthatóvá azt az opciót. A chat-en pedig tedd láthatatlanná magad számára, hogy minél kevesebb kapcsolat álljon fenn köztetek egy darabig.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!