Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Sok emberben téves kép él a pszichopatákról, hiszen a közvélemény ijesztőnek, agresszívnek tartja ezen személyeket, pedig a pszichopaták egyáltalán nem agresszívek, sőt remekül beilleszkednek a társadalomba, olykor önzetlennek és teljesen ártatlannak tűnnek.

A pszichológia szakkönyvek ezeket az embereket a társas élet ragadozóinak nevezik, hiszen egy gyanútlan embert úgy hálóznak be, hogy az illető észre sem veszi, hogy csapdába esett. Egy pszichopata ember addig kedves valakivel, amíg haszna van abból az illetőből, ha már nincs, akkor a viselkedése teljesen megváltozik.

Lássuk, mely mondatok a legjellemzőbbek ezekre az emberekre!

1. “Minden, amit állítasz, az egy nagy túlzás!”

Persze, fordulhatnak elő olyan helyzetek az életben, mikor eltúlzol valamit, de ha egy pszichopatával élsz együtt, akkor mindig az a vád fog érni, hogy már megint túllőttél a célon, minden szavad túlzás, főként mikor kérdőre vonod, vagy megpróbálsz kiállni az igazadért.

Egy pszichopata mindig elbizonytalanít és rombolja az önbizalmad.

2. “Jajj, utálom a drámát!”

Kezdetben ezek az emberek csakis mézes-mázas szavakat mondanak neked, de miután rád unnak, már nem törődnek az érzéseiddel. Ha ezt számon kéred rajtuk, akkor úgy érzik, hogy sarokba lettek szorítva, így azzal védekeznek, hogy már megint mindenből drámát csinálsz. És máris frusztráltan fogod érezni magad, a végén már meg sem mersz szólalni, nehogy drámai vége legyen.

3. “Annyira érzékeny lelkű vagy!”

A pszichopata remekül ért az érzelmi zsaroláshoz. Napokig hízeleg, majd teljesen magadra hagy. Ha netán szóba hozod, hogy mi lenne erre a magyarázat, azt vágja majd a fejedhez, hogy milyen érzékeny, sértődékeny ember vagy, majd egyszerűen faképnél hagy.

4. “Nem értetted meg, hogy mit akartam mondani!”

Minden kapcsolatban vannak súrlódások, félreértések, de ha egy pszichopatával vagy együtt, akkor gyakran fordul elő veszekedés, amikor mindig te vagy hibás, ő sosem követett el semmi rosszat, nem mondott semmi bántót, elképzelhetetlen, hogy beismerje, ha hibázott.

5. “Őrült, bipoláris, féltékeny ember vagy!”

Ezeket a szavakat akkor hallod, amikor az adott személynek már semmi nyeresége nem lesz azáltal, hogy veled van. Csúful fog bánni veled, hogy eltávolítson magától. Ha ebben a helyzetben találod magad számolj fel mindent és amilyen gyorsan csak lehet, lépj tovább ebből a mérgező kapcsolatból.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!