Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egyre több szakember, táplálkozásszakértő hívja fel a figyelmet, hogy az egészségünk érdekében csökkentsük a finomított cukrokat tartalmazó élelmiszerek fogyasztását, hiszen a függőség mellett számos egészségügyi probléma melegágya is lehet az édességek túlzott fogyasztása.

Most következzen 5 olyan élelmiszer, amelyek rejtett cukrot tartalmaznak, ezért érdemes visszafogni ezek fogyasztását!

1. Növényi tej

A mandulából, szójából, kókuszból, vagy rizsből készült növényi tej remekül helyettesítheti az állati eredetű tejet, azonban ha ránézünk a csomagolásra, meglepődve olvashatjuk, hogy viszonylag sok cukrot tartalmaznak ezek a termékek. Főként az ízesített növényi tejektől kell tartózkodni.

2. Tészta szószok

A sűrített paradicsom szószok viszonylag sok cukrot tartalmaznak, ezért olyan ízletesek, és nagyon jól passzolnak a különböző tésztákhoz, spagettikhez, köretekhez. Inkább érdemes házilag készíteni paradicsom- és zöldségszószokat, amelyek nem tartalmaznak semmi plusz cukrot és adalékanyagot.

3. Salátaöntetek

Ahogy a szószok esetében, úgy a salátákhoz adott öntetekbe is kevernek ízfokozókat, édesítőszereket. Ebben az esetben is sokkal jobb, ha mi magunk készítünk valamilyen öntetet, például elég egy kevés olívaolaj, amelyhez adjunk hozzá pár csepp citromlevet. Ha pedig étteremben rendelünk salátát, ne kérjünk hozzá öntetet.

4. Energiaitalok, dobozos kávék

Az üzletekben kapható energiaitalok, a kávéautomatából vásárolt capuccinók, latték is tartalmazhatnak a kelleténél több cukrot, ezért ha nem is tudunk teljesen lemondani ezekről, legalább csökkentsük a fogyasztásukat, vagy inkább térjünk át a házi készítésű élénkítő, pezsdítő italok készítésére.

5. Teagranulátumok

A különböző gyümölcsös ízesítésű, színes apró granulátum-formában kapható teakészítményekben már jelentős mennyiségben van cukor, ezért csak ritkán szabad ilyen, teának alig nevezhető italt kortyolni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!