Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ezeknek az etikett szabályoknak kellene eleget tenned, ha meghűléstől szenvedsz!

A kinti időjárási körülmények kedveznek a meghűlést okozó kórokozók szaporodásának, ezért elég, ha valakinek egy kissé gyengébb az immunrendszere, és máris kialakul a betegség, ami aztán akár 3-4 napig is elhúzódhat.

Na, de amellett, hogy ilyenkor pihenni kell, és sok folyadékot is kell fogyasztani, van pár alapszabály, amelyet illene betartani. Lássuk melyek a legfontosabbak.

1. Légy figyelmes

Ha meg vagy hűlve, akkor légy figyelemmel a körülötted élő, egészséges emberekre, és tegyél meg mindent annak érdekében, hogy ne fertőzd meg őket. Szóval, ne menj be a munkahelyedre betegen, vagy ha muszáj bemenned, viselj védőmaszkot, ne tüsszents másokra, és rendszeresen moss kezet.

2. Tüsszentéskor használj zsebkendőt

Hogy minél jobban megőrizd a higiéniát, és ne szórd tele vírusokkal, baktériumokkal a környezetedet, tüsszentéskor tégy a szád, orrod elé egy zsebkendőt, de ugyanez érvényes a köhögésre is.

3. Ha beteg vagy, ne fogj kezet emberekkel

A helyzet egyszerű: ha beteg vagy, akkor közöld az illetővel, hogy nem szeretnéd megfertőzni őt, ezért inkább most nem fognál kezed vele, mindezt persze az ő egészsége érdekében.

4. Ha érzed, hogy egyre rosszabbul vagy, menj haza a munkából

Jelezd a főnöködnek, hogy amennyiben lehetséges, engedjen haza, mert különben a többi kollégára is veszélyt jelenthetsz. Egy felelősségteljes főnök természetesen hazaenged, és azt tanácsolja, hogy kérj betegszabadságot a családorvosodtól.

5. Ne jusson eszedbe kimozdulni otthonról, ha beteg vagy

Ezt a szabályt főként abban az esetben érdemes betartanod, ha otthonról is tudsz dolgozni, így semmi értelme, hogy bemenj és megfertőzd a többieket.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!