Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Vannak olyan használati eszközök, amelyekről az emberek többségének eszébe sem jutna az, hogy egészségkárosító hatással rendelkeznek.

Pedig a következő 5 tárgy, eszköz bizony ilyen. Lássuk miről van konkrétan szó!

1. Nem jó, ha műanyag tasakban ételt tárolsz

Egy műanyag tasak előállításakor sok vegyi, kémiai anyagot használnak fel. Ezért ha valamilyen ételt sokáig ilyen zacskókban tárolsz, akkor azok a kémiai anyagok bekerülhetnek az élelmiszerekbe. Ha nem tudsz más alternatívát kitalálni, akkor próbáld pár napig műanyag tasakban tárolni az ételt, hónapokig semmiképp.

2. Gumipapucs gyakori használata

Számtalan színben és formában lehet vásárolni gumipapucsot, sőt téli, bundás változat is kapható. Ezek viselését azonban nem szabad túlzásba vinni, mert nem tartja meg a talp izmait, boltozatát, így később mozgásszervi problémák alakulhatnak ki.

3. Szempillák gyakori festése

Egy nő szemének igéző hatása van, ezért használnak gyakran a hölgyek szempilla spirált, hogy kiemeljék szemük tündöklését. Azonban vigyázni kell ezzel is, hiszen ezekben a festékekben sok kémiai anyag található, amelyek árthatnak az egészségnek. Legtöbbször gyulladást okozhatnak a szemben, vagy annak környékén.

4. Kerüld a teflon bevonatú serpenyőket

Ezek a konyhai eszközök azért jelenthetnek veszélyt, mert a meleg hatására mérgező anyagok kerülhetnek a levegőbe, vagy az ételekbe, ami viszont már komoly egészségügyi kockázatot jelenthet.

5. Antibakteriális szappanok

Ugyan az Unióban fel kell tüntetni a kozmetikumokban, tisztálkodási eszközökben jelen lévő veszélyes triklozánt, de ez nem azt jelenti, hogy egyes antibakteriális szappanokban, ha kismértékben is, de ne fordulna elő. A triklozánnal azért kell vigyázni, mert izombetegséget, illetve hormonproblémákat okozhat.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!