Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Valószínűleg úgy gondolod, hogy ő életed szerelme, aki mellett minden álmod valóra válhat, de hidd el, ez az álom előbb vagy utóbb rémálomba torkollik.

Tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy egyértelmű, miért nem szabad házas férfival vagy nővel randizni – hiszen ők már foglaltak, örök hűséget esküdtek valaki másnak. Az élet azonban sokszor nem ilyen egyértelmű és egyszerű.

A házastársak számos okból félreléphetnek. Lehet, hogy boldogtalanok, bizonytalanok, magányosak, vagy egyszerűen csak képtelenek hűségesek maradni. Bár úgy tűnhet, hogy ebben a helyzetben elsősorban az a fél sérül, akit megcsaltak, gyakran megesik, hogy az a bizonyos harmadik szenved a legtöbbet, aki úgy döntött, belemegy ebbe az egyenlőtlen kapcsolatba.

Lássuk, melyik az az 5 ok, amiért soha nem lenne szabad házas férfival vagy nővel kapcsolatot kezdened.

1. Nagy valószínűséggel soha nem hagyja el a házastársát

Számtalan esetben előfordul, hogy a házas fél megígéri új szerelmének, hogy elhagyja a férjét/feleségét, de ezt végül soha nem teszi meg. Nem akarja megbántani a gyerekeit, nem akar csalódást okozni a családjának, nem akar anyagi kockázatot vállalni, vagy egyszerűen nem akar rontani a hírnevén. Ezért csak ígérget, de végül soha nem cselekszik, mindig talál valami kifogást, amiért most éppen nem alkalmas az időzítés.

És, ha jobban belegondolsz, miért is akarná elhagyni a családját? Hiszen így megvan mindene: otthon egy szerető család várja, te pedig mindig ott vagy neki, ha támogatásra vagy kalandra van szüksége.

2. Megreked az életed

Ha házas férfival vagy nővel kezdesz kapcsolatot, nem haladsz előre az életben. Gondolj csak bele, hogy működik ez egy normális kapcsolatban. Megismerkedtek, vonzódtok egymáshoz, randizni kezdtek. Elkezdtek közös jövőt tervezni, elkötelezitek magatokat a másik mellett. Találkoztok a másik barátaival és családjával. Később összeköltöztök, és talán össze is házasodtok.

Ezek egy egészséges kapcsolat természetes lépcsőfokai. Minderre azonban nem kerülhet sor, ha az egyik fél házasságban él. A kezdeti vonzerő és izgalom megvan ugyan, de minden más csak üres ígéret marad, ha a másik fél nem hagyja el a jelenlegi párját érted. Így aztán nem jutsz előbbre az életben, egy helyben toporogsz, és közben egyre magányosabb, egyre dühösebb leszel.

3. Sérül az önértékelésed

Amíg arra vársz, hogy a szerelmed végre téged válasszon, az életed gyakorlatilag szétesik. Elveszítheted a munkádat, a barátaidat, és akár az életkedvedet is. Közben pedig valószínűleg elítéled önmagadat azért, hogy nem vagy képes továbblépni. Végül már csak önmagad árnyéka leszel, és nem lesz hozzá elég önbizalmad, hogy helyrehozd az életedet. Elveszettnek és üresnek érzed magad, és a szerelem, aminek boldoggá kéne tennie, tönkreteszi a lelkedet.

4. Mindig magányos leszel

Az ünnepek lesznek a legrosszabbak: születésnapok, karácsony, évfordulók, amelyeket mind egyedül töltesz majd. Egyedül ünnepled meg a születésnapodat, és egyedül töltöd a karácsonyt, miközben a szerelmed a családjával van. A hétvégék is magányosan telnek, és az esti randik helyett sokszor csak egy üzenet vár, hogy nem tud eljönni, te pedig a tévé előtt töltöd az estét.

Mielőtt kapcsolatba kezdenél egy házas férfival vagy nővel, jól fontold meg, mennyi magányos pillanat vár rád, miközben a szerelmedre vársz, és tudd, hogy nagy eséllyel soha nem választ majd téged.

5. Ez a kapcsolat kezdettől fogva kudarcra van ítélve

Minden egészséges kapcsolatnak ez a két dolog az alapja: bizalom és kommunikáció. Ebben az esetben azonban mindkettő hiányzik. Nyilvánvalóan nem bízhatsz meg tökéletesen abban az emberben, akiről tudod, hogy hajlandó megcsalni a párját. Ugyanakkor őszinte kommunikációról se lehet szó, hiszen minden beszélgetés tele van hazugságokkal és hamis ígéretekkel, amik jó eséllyel soha nem válnak valóra.

Még ha valóra is válna az álmod, és végül téged választ, ez a kapcsolat, bizalom és őszinteség hiányában, így is kudarcra van ítélve.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!