Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az ember egészen pontosan annyira lehet boldog, amennyire az elméje megengedi!

Mindenki küzd időnkét rossz hangulattal, boldogtalansággal, de nagy különbség van az átmeneti boldogtalanság és a tartós negatív életszemlélet között. A legtöbb ember azonban nem ismeri be, hogy a boldogtalansága tulajdonképpen a saját gondolatainak, rossz beidegződéseinek következménye.

A boldogtalan emberek leggyakoribb jellemzői!

1. Alacsony önbecsüléssel küzd

Tanács: soha ne könyörögj senkinek a szeretetéért, tiszteletéért vagy odafigyeléséért. Légy jóban önmagaddal, bízz az ösztöneidben, hallgass a szívedre. Fogadd el, aki vagy, és ha valamivel nem vagy megelégedve, változtass. Éld úgy az életed, hogy jól érezd magad a bőrödben.

2. Túl sokat foglalkozik azzal, hogy mások mit gondolnak róla

Abban a pillanatban, amikor nem foglalkozol többet azzal, hogy mások mit gondolnak rólad, és inkább azt kezded csinálni, amit jónak és helyesnek tartasz, az egész életed megváltozik. Végre helyreáll a lelki békéd, és szabadnak érzed magad! Minden problémád megoldódik, ha nem aszerint éled az életed, hogy mit mondanak, vagy gondolnak mások.

3. Nem tudod elengedni a múltat!

Soha nem tudsz addig boldogan élni, míg el nem fogadod azokat a dolgokat, amik a múltban történtek. Bocsáss meg mindazoknak, akik megbántottak, és ne táplálj a szívedben haragot, gyűlöletet. Megérdemled, hogy egyszer s mindenkorra lezárd azt a fejezetet és szabadon élj tovább.

4. Irányítani akarod az életed!

Egy idő után rá fogsz jönni, hogy a dolgok tőled függetlenül történnek, és nem tudsz mindent az irányításod alatt tartani. Néha engedd, hogy az legyen, aminek lennie kell. Az egyetlen dolog, amit kontrollálni tudsz, az az, hogy hogyan reagálsz az eseményekre.

5. Nem tudsz a jelenben élni!

Félsz megélni a jelen pillanatot, állandóan a múlton rágódsz, vagy a jövőt tervezed, pedig az egyetlen, amit teljes szívvel meg tudsz élni, az a most. A jelen az egyetlen, ami igazán számít.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!