Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Mi állhat a sikertelen fogyás hátterében?

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint az elhízás jelensége világviszonylatban majdnem háromszorosára nőtt az elmúlt 40 évben. A súlycsökkenés elérése nagyon nehéz feladat, az emberek különböző étrendeket próbálnak követni ennek érdekében, vagy akár kimerültségig képesek tornászni, közben görcsösen számolva az elégetett kalóriákat.

Vannak azonban olyan rossz szokások, amelyeket a legtöbbünk naponta gyakorol, és ami megakadályozza a súlycsökkentés érdekében tett erőfeszítéseinket. Nézzük, melyek ezek a szokások!

1. Kihagyjuk a reggelit

Legtöbben kihagyjuk a reggeli étkezést, pedig a kutatók megerősítették, hogy a reggelit fogyasztók általában kevesebb súlyfelesleget tudnak felhalmozni, mint azok, akik kihagyják a reggelit. A tanulmány során 350 felnőttet vizsgáltak és azok, akik minden nap reggelit fogyasztottak, kevesebb deréktáji zsírpárnával rendelkeztek, mint azok, akiknek a napi programjuk nem tartalmazta a reggelit.

Ezt már olvastad? 10 étel, amit örökre el kell felejtened, ha lapos hasat szeretnél

2. Nem fogyasztunk elég folyadékot!

A víz ugyanis segít a kalóriák elégetésében, és ezáltal beindul a fogyás. A megfigyelések szerint, ha egy éven keresztül naponta több mint egy liter vizet fogyasztunk, akár 2 kg-os súlyvesztéssel is számolhatunk.

3. Késő esti evés

Ne együnk késő este, hiszen ez esetben a szervezet nem képes feldolgozni, elégetni a bevitt kalóriákat, és ezáltal a hízást segítjük elő.

4. Zsírszegény diéta

Ne kövessünk zsírszegény diétát, mert bármennyire is hihetetlennek tűnik, hízni fogunk tőle. A szervezetünknek ugyanis szüksége van megfelelő mennyiségű zsírra, mely nélkül nem képes a kalcium, az A és D vitaminok felszívására.

Ezt már olvastad? Az almaecet és méz keveréke gyógyítja az ízületi gyulladást és az elhízásra is jó. Így készítsd el!

5. Figyelemelterelés

Ne kössük le figyelmünket evés közben filmnézéssel, vagy netezéssel. Ilyen esetben hajlamosak vagyunk többet enni a szükségesnél, a nélkül, hogy észrevennénk azt.

6. Egész napos ülés

Ha ülő munkát végzünk, igyekezzünk minden órában beiktatni néhány frissítő gyakorlat elvégzését, hiszen a mozgás hiánya ugyancsak az elhízásnak kedvez.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!