Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A narancsbőr, vagy más néven cellulitis, a kötőszövetben található, akkor fordul elő, ha túl sok a testzsír, és kevés az izom. Mivel ez nem kozmetikai probléma, megfelelő táplálkozás, masszázs és jól megtervezett edzésprogram segítségével kell megoldani.

Most mutatunk 6 hasznos gyakorlatot, amelyeknek célja az izmok erősítése, valamint a combok és a fenék formásabbá tétele.

Az első gyakorlat

Hogy kell elvégezni: Feküdj a jobb oldaladra, és támaszkodj az alkarodra. Emeld fel a lábadat úgy 10-30 centi magasra, és tartsd ebben a pozícióban 5 másodpercig. Ezután lassan engedd le a lábadat. Ismételd meg a gyakorlatot a másik oldaladon is.

Mindkét oldalon végezz két sorozatot a gyakorlatból: egy sorozat 12 ismétlésből álljon.

A második gyakorlat

Hogy kell elvégezni: Vedd fel azt a testhelyzetet, ami a fekvőtámaszok kezdőpozíciója. Hajlítsd be a jobb lábadat, és a térdedet húzd a hasad alá. Ezután egyenesítsd ki a lábadat, és emeld fel körülbelül 12-20 centire a földtől. Ismételd meg a gyakorlatot a bal lábaddal is.

Mindkét lábaddal végezz 3 sorozatot, sorozatonként 8 ismétléssel.

A harmadik gyakorlat

Hogy kell elvégezni: Fogj egy súlyzót, és állj egyenesen vállszéles terpeszben. Belégzéskor kezdd el lassan behajlítani a térdedet. Ereszkedj le addig, amíg a combjaid párhuzamosak lesznek a padlóval. Majd lassan kezdj el felemelkedni, miközben kifújod a levegőt.

Végezz el 3 sorozatot, sorozatonként 20 ismétléssel.

A negyedik gyakorlat

Hogy kell elvégezni: Fogj egy súlyzót mindkét kezedbe. Állj egyenesen, vállszéles terpeszben. Kezdj el lassan előrehajolni, egyenes háttal, a karjaid lógjanak szabadon a törzsed mellett. Hajolj előre, amennyire csak tudsz. Ezután lassan emelkedj fel.

Végezz el 5 sorozatot, sorozatonként 12 ismétléssel.

Az ötödik gyakorlat

Hogy kell elvégezni: Térdelj le, tedd a tenyeredet a padlóra, a karjaid legyenek egyenesek. Lassan emeld fel az egyik lábadat, közben figyelj rá, hogy a hátad egyenes maradjon. Emeld olyan magasra a lábadat, amennyire csak tudod, és tartsd ki ebben a pozícióban néhány másodpercig. Ezután térj vissza a kiindulási helyzetbe. Ismételd meg többször is a gyakorlatot felváltva a jobb és a bal lábaddal.

Mindkét lábaddal végezz 2 sorozatot mindkét lábon, sorozatonként 15 ismétléssel.

A hatodik gyakorlat

Hogy kell elvégezni: Állj nagyterpeszbe (vállszélesnél kicsivel szélesebb). Hajlítsd be a térdeidet, miközben a kezeidet összefonod a tarkódon. Ezután ugorj fel, karjaidat és lábaidat széttárva, mint egy tengeri csillag. Amikor a lábad ismét éri a földet, vedd fel újra a kiindulási helyzetet.

Végezz 2 sorozatot a gyakorlatból, egy sorozat álljon 20 ismétlésből.

A narancsbőr legyőzésének gyors elérése érdekében végezd el a gyakorlatokat a következő ütemben: 2 napos edzés/1 napos szünet 2 héten át.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!