Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Csak kevesen tudnak azonnal elaludni, amikor lefekszenek. Szerencsére vannak olyan gyakorlatok, amelyek pillanatok alatt megnyugtatják az idegrendszert, csökkentik a stresszt, és ellazítanak.

Mutatunk 6 egyszerű jógapózt, amiktől úgy alszol majd, mint egy kisbaba.

6. Lábakat a falnak

Így hajtsd végre a gyakorlatot: Feküdj hanyatt szemben a fallal, és helyezz egy párnát a derekad alá. Emeld fel és támaszd a falnak a kinyújtott lábaidat, a karjaidat nyújtsd ki a tested mellett. Maradj ebben a pozícióban 2 percig.

5. Hason fekve

Így hajtsd végre a gyakorlatot: Feküdj hasra egy párnán, és kulcsold össze az ujjaidat a hátad mögött. Végy mély lélegzetet, hajlítsd be a hátadat, és a kezeiddel próbáld meg elérni a sarkadat. Lassan ereszkedj vissza a kiindulási pozícióba, és fújd ki a levegőt. Ismételd meg a gyakorlatot 5-10 alkalommal, csak ezután nyisd szét az ujjaidat és lazítsd el a kezeidet.

4. Lábakat széles terpeszbe

Így hajtsd végre a gyakorlatot: Ülj le széles terpeszben (amilyen szélesben csak tudsz), és helyezz egy párnát magad elé. Egyenesítsd ki a hátad, és végy egy jó mély levegőt. Ezután, miközben lassan kifújod a levegőt, nyújtsd előre a karjaidat, és feküdj a párnára. Ebben a testhelyzetben lélegezz be és ki 10-szer, aztán emelkedj fel újra ülő helyzetbe.

3. Talpakat össze

Így hajtsd végre a gyakorlatot: Feküdj hanyatt egy párnán, zárd össze a talpaidat, és a térdeidet nyisd szét kétoldalt. A karjaidat nyújtsd ki lazán a tested mellett, tenyérrel felfelé. Lélegezz mélyen és egyenletesen. Maradj ebben a pózban 3 percig.

2. Fordulj oldalra

Így hajtsd végre a gyakorlatot: Feküdj a hátadra, a térdeidet hajlítsd be és szorítsd össze. Lassan döntsd oldalra a lábaidat, miközben a kezeddel fogod őket. Maradj így 1 percig, majd ismételd meg ugyanezt a másik oldalon is. Mindkét oldalon végezd el 2-szer a gyakorlatot.

1. Háton fekve

Így hajtsd végre a gyakorlatot: Feküdj kényelmesen hanyatt egy párnán. Kissé tárd szét a lábaidat, a karjaidat helyezd magad mellé, tenyérrel felfelé. Figyelj arra, hogy a gerinced és a fejed egyenes vonalban legyen. Lélegezz be mélyen és egyenletesen 3-szor, és kilégzéskor fújd ki a levegőt az orrodon. Ezután végy 4 normális lélegzetet. Ezen a ponton elálmosodsz, és hamarosan mély álomba merülsz.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!