Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Mindig haladj előre, ne állj meg! Ez a Dalai Láma tanácsa minden ember számára!

7 életlecke a Dalai Lámától, ami akkor fog leginkább segíteni, ha már semmi reményed nincs az életben
Fotó: Christopher Michel/Flickr.com

A világ egyik legbefolyásosabb spirituális vezetője szerint az életet sosem szabad feladni, bármi is történjék. A következőkben a Dalai Lámától fogunk pár fontos idézetet közzétenni, amely az élet értelmét hivatott keretbe foglalni.

1. “A fájdalom fejlődést eredményezhet.”

Ha az életben bizonyos ajtók, kapuk be is záródnak, ez nem jelenti azt, hogy nincs több mozgáslehetőség. Van, hiszen, mikor egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik, csak észre kell venni a lehetőséget. A fájdalom is olyan energiákat szabadíthat fel egy emberben, aminek révén rájön arra, hogy mire képes igazán, és mit szeretne elérni. És ez egy nagyon jó dolog!

2. “Az életben minden mulandó.”

Nem eshet örökké az eső, ahogyan a Nap sem tündökölhet mindig az égen. És ez az életre is igaz. Nem lehetsz mindig boldog, ahogyan szomorú sem. Attól, mert az élet nehéz, meg nem kell lemondani a jókedvről.

3. “Az aggódás és a panaszkodás nem változtat semmit a világon.”

Az állandó aggodalmaskodás, panaszkodás nem vezet sehová. Ha valami nem sikerül, attól még nem dől össze a világ. Ha meg panaszkodsz, attól nem fog sikerülni semmi az életben.

4. “A lelki, vagy fizikai sebek az erőd, kitartásod jelei!

Minden egyes sebhely, ránc, lelki heg az erődről tanúskodik. Ha sok nehézségen jutottál keresztül, akkor megtapasztaltál már egy s mást az életben. Erre hagyatkozz, hiszen a bölcs ember tudja értékelni a mindennapok szépségeit.

5. “Minden egyes harc egy lépés előre.”

Ha előre akarsz haladni, azért harcolnod kell, mert különben nincs semmi értelme az küzdésnek.

6. “Más emberek negatív szemlélete nem rád tartozik.”

Ha negatív szemléletű emberekkel vagy körülvéve, te tűnj ki mosolyoddal, pozitív gondolkodásoddal, optimizmusoddal közülük. Ne hagyd, hogy mások lehúzzanak, rossz kedvre derítsenek.

7. “Aminek be kell következni, az be is fog következni.”

Az életben vannak olyan dolgok, amelyekre nincs hatásod, ezért meg kell tanulnod elengedni, elfogadni a dolgokat, amelyeket nem tudsz megváltoztatni.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!