Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Tudtad, hogy a bolygó lakosságának mintegy 10 százaléka balkezes? Ez nem olyan sok, de több szempontból meglepően előnyös az, ha valaki a bal kezével bánik ügyesebben. Most következzen 7 meglepő dolog ezekről az emberekről.

7 érdekes dolog a balkezesekről, amit eddig nem tudtál!

1. A balkezesekből remek irányítók, vezetők válnak

Robert S. Herbst, aki sikeres ügyvéd, motivációs tréner, és balkezes elmondta, hogy amikor a Coumbia Law School-ban tanult, ami az egyik leghíresebb jogi iskola, észrevette, hogy a diákok többsége balkezes. Ezeknek az embereknek a jobb agyféltekéjük, amely a kreativitásért, az elemző képességért, a beszédért felelős, fejlettebb, ezért belőlük remek ügyvéd válik majd, de csodás igazgatók, vállalatvezetők is lehetnek.

2. A balkezesek több pénzt keresnek

A Laterality lapban megjelent tanulmány szerint a balkezesek valamivel több pénzt visznek haza, ugyanazért a munkáért, mint a jobbkezesek. A felmérés rámutat, hogy a felsőfokú diplomával rendelkező, balkezes férfiak 15 százalékkal többet kerestek jobbkezes társaikhoz viszonyítva.

3. A balkezesek könnyebben válnak kétkezessé

Idővel, mivel számtalan jobbkezesnek gyártott eszközt kell használniuk, a balkezesek megtanulnak ügyesebben bánni a jobb kezükkel. Ezzel pedig máris előnyösebb helyzetbe kerülnek, mint jobbkezes társaik.

4. Másként gondolkoznak

A The Journal of Mental and Nervous Disease szaklapban megjelent tanulmány szerint a zenészek, festők, írók között több balkezes alkotó található, mert ezek az emberek nem félnek attól, hogy radikálisabban gondolkozzanak, és forradalmi ötleteiket képesek érvényre juttatni, így sok területen érnek el kiemelkedő sikereket.

5. Lássuk az amerikai elnököket

A 45 amerikai elnökből 8 volt balkezes, közöttük olyanokkal, mint az idősebb George Bush, Bill Clinton, vagy Barack Obama.

6. Bizonyos helyzetekben kevésbé betegednek meg

A Laterality lapban közölt tanulmány szerin a balkezeseknél ritkábban alakulnak ki fekélyek, illetve ízületi gyulladások. A kutatók szerint ebben a DNS játszhat szerepet.

7. A balkezesek jobbak a videójátékokban

Az Australia National University kutatói azt állapították meg, hogy a balkezesek agya sokkal több információt tud feldolgozni, viszonylag rövid idő alatt, ezért hatékonyabban, ügyesebben és gyorsabban tudnak ezek az emberek teljesíteni a számítógépes játékokban, ahol a logikájukra is szükségük van.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!