KezdőlapÉletmód7 gyakori szerelmi hiba

7 gyakori szerelmi hiba

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Minden párkapcsolat az idő múlásával különböző megpróbáltatásokon keresztül meg át, amiből kitűnik, hogy a személyek valóban egymáshoz illenek-e, vagy sem. Az emberi természet rendkívül bonyolult, és csak hosszú idő elteltével bizonyosodhatunk meg arról, hogy választott partnerünk valóban hozzánk illik-e. Cikkünkben 7 gyakori párkapcsolati, szerelmi hibát tárgyalunk, amelyek igencsak ismerősnek tűnhetnek.

1. Hazugság, tiszteletlenség, megcsalás
Mindhárom olyan szituáció, amelyek egyenes úton a bizalom elvesztését váltják ki. Feketén-fehéren kimondva, ha már egyszer elvesztettük a belénk helyezett bizalmat, többé soha nem tudjuk azt teljes mértékben visszanyerni. A varázs odalett.

2. A döntés helyességének kétségbe vonása
A férfiak igen gyakran erőltetik véleményüket kedvesükre, meghallgatás nélkül. Domináns hozzáállás, a nő egy idő után csupán bábunak, kelléknek, dísznek érezheti magát. Az ebből születő konfliktus szintén nem vezet eredményhez: a gyengébb személyiség behódol.

3. Elszigeteltség
Néhány kapcsolatról az első pillanattól kezdve megállapíthatjuk, hogy halálra van ítélve. A felhőtlen ragaszkodás és szerelem, amit átélnek, teljes elszigetelődésre készteti őket észrevétlenül. Szakítanak a társasággal, a családdal, a barátokkal/barátnőkkel, és csak egymásnak élnek. Ez viszont a XXI. század! Társadalomban élünk és ápolnunk kell a szociális kapcsolatainkat, különben kiírnak a baráti körünkből, megfeledkeznek rólunk.

4. Az önismeret hiánya
Ha egy párkapcsolatban kölcsönösen nem tudjuk a partnerünkről, hogy milyen jövőbeli tervei vannak, hogyan gondolkozik távlatokban, mik a céljai; esetleg ha ilyen nincs is, csak élünk a világba és lesz ami lesz, a kapcsolat halálra ítéltetett. Miért? Mert ez a kommunikáció hiányának az egyik következménye. A felek nem beszélgetnek, nem érdeklődnek annyira egymás iránt, hogy tudjanak kedvesük terveiről, vágyairól. Nem is ismerik egymást.

5. Túlzott féltékenység
A féltékenység egy teljesen normális érzés. Azonban ha hosszabb együtt töltött idő után is jelentkezik a hisztis, gyerekes féltékenység, aminek nem ritkán tiltások és megszorítások a következményei, a kapcsolat bizalomhiányban szenved. A bizalomhiány pedig lelkileg és testileg is annyira kimeríti az embert, annyira monotonná válhat a kapcsolat, hogy előbb-utóbb az egyik fél meg kíván szabadulni tőle.

6. A partnerünk ellenőrzése és manipulálása
Érzelmi zsarolás, a szabadság korlátozása. Igen, bizonyára ez is ismerős. Az egyik fél sakkban van tartva valamilyen formában. Ez szerelem? Ez párkapcsolat? Kanyarfúróval jövünk, és azt mondjuk: “Ha szeretsz, ma velem maradsz”. Van választás ebben a helyzetben? Nincs. Ne csodálkozzunk, ha kapcsolatunk egy idő után akár magyarázat nélkül semmivé válik.

7. Visszaélés
Erőszak, pofonok, látványos felhajtás, lejáratás. Ezt talán magyarázni sem kell. Akár bizonyos területen szerzett tapasztalatunkkal élünk vissza, akár fizikai fölényünkkel, akár pénzügyi helyzetünkkel, nem várhatunk normális kapcsolatot. Erre nem lehet építeni, és a hibát ne a partnerben keressük, hanem saját magunkban.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet