Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Annak a szokásnak, hogy vizes hajjal fekszünk le aludni, számos kellemetlen mellékhatása lehet. Ha te is inkább este szeretsz lezuhanyozni, nem árt, ha elgondolkozol azon, hogy megváltoztasd a hajápolási szokásaidat, és szánsz rá egy kis időt, hogy megszárítsd a hajadat, mielőtt lehajtanád a fejed a párnára.

Lássuk, milyen hatással van ez a szokás az egészségedre és a külső megjelenésedre:

1. Irritálhatja a fejbőrt

Te is tapasztaltad már milyen bosszantó érzés, ha viszket a fejbőröd? Általában a sampont hibáztatjuk, de ezt a kellemetlen érzést akár az is kiválthatja, hogy vizes hajjal fekszünk le. A fejbőr különböző betegségei, például a korpásodás is kialakulhatnak, ha nedves párnahuzaton alszunk. A nedves közeg kedvez a baktériumok elszaporodásának is.

2. Összegubancolódik tőle a haj

A nedves haj törékeny. Ha úgy fekszel le, hogy előtte nem szárítasz hajat, alvás közben összegubancolódhatnak a szálak. Reggel külön meg kell majd szenvedned a fésülködéssel, és ezzel csak fölösleges stresszt adsz a reggeli rutinhoz.

3. Fejfájást okozhat

Ha nedves fejbőrrel fekszel le aludni, nagy eséllyel fejfájással ébredsz. A szakértők szerint ez azért van, mert a nedves haj csökkenti a test hőmérsékletét, ezért a szervezetnek növelnie kell azt. Más szakemberek úgy vélik, hogy ha a fejünk köré csavart törülközővel alszunk el, az nem csak fejfájást okozhat, de megzavarhatja az alvásciklusunkat is.

4. Kócos lehet a hajad

Ha különösebb egészségügyi gondokat nem is okoz a nedves haj, a megjelenéseden azonban mindenképpen ront. A nedves haj jobban súrlódik a párna felületéhez, így reggel szinte képtelenség lesz lelapítani a szanaszét álló, feltöltődött szálakat. Ha rászánod az időt a hajszárításra, megspórolhatod a pénzt, amit a hajformázó termékekre költenél.

5. A vékony szálú haj könnyen lelapulhat

A vékony szálú haj rendkívül kényes és nagyon könnyen lelapul. Ennek a hajtípusnak különösen árt, ha nem szárítjuk meg lefekvés előtt, mivel így még a szokásosnál is kevésbé kelt dús hatást.

6. Ez az egyik legfőbb oka a töredezett hajvégeknek

Milyen gyakran hallod a fodrásztól, hogy le kell vágnia a töredezett hajvégeket? Nos, ennek az egyik legfőbb oka az a szokás, hogy vizes hajjal fekszel le aludni. Mivel a nedves haj érzékeny és hajlamos a töredezésre, az éjszakai forgolódás sokat árthat neki.

7. Bőrirritációt okozhat

Ha nedves hajjal alszol, az nem csak a fejbőrödre, de az arcbőrödre is káros hatással van., hiszen ahogy forgolódsz álmodban, a hajad az arcodhoz tapadhat. A nedves haj és a hálószoba hőmérsékletének kombinációja tökéletes feltételeket biztosíthat a baktériumok és gombák növekedéséhez.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!