Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Lehet azt gondolod, hogy az otthonodnál nincs biztonságosabb hely, mert te ismersz minden zugot, tudod, hogy mi van rendben, vagy esetleg min kellene még javítani valamit.

7 rejtett veszélyforrás a lakásodban, amely légzési panaszokat okozhat!

Az amerikai Environmental Protection Agency szerint a legtöbb háztartásban több a levegő minőségét károsító tényező, eszköz, mint odakint a utcán. Lássuk most a 6 legszennyezőbb ilyen berendezést!

1. Légfrissítők

Ha gyakran használsz légfrissítőket, akkor többé ne tedd. Ezekben a termékekben veszélyes kemikáliák találhatók, amelyek idővel fejfájást, migrént okozhatnak, de asztmában szenvedők életét is megnehezítik. A légfrissítők használata helyett inkább szellőztess gyakrabban.

2. Rejtett sugárzások

Vannak olyan lakások, amelyek valamilyen szintű radioaktív sugárzást bocsátanak ki, mivel az építőanyagok előállításakor ilyen veszélyes mikroszkopikus elemek is beépültek a szerkezetekbe. Ahhoz, hogy megállapítsd a sugárzás mértékét, hívj szakembert, vagy vásárolj megbízható helyről sugárzásmérő készüléket.

3. Gáztűzhely

Ha ritkán szellőztetsz, és gyakran használod a gáztűzhelyt, ez a tüdőidnek sem tesz jót, mivel a gáz elégése során nitrogén-oxid szabadul fel, ennek belélegzése nem tesz jót a légzőszerveknek. Ezért főzés közben vagy nyisd ki az ablakot, vagy szereltess be gőzelszívó készüléket.

4. Túl magas páratartalom

Télen nem árt egy kis párás benti levegő, mert ilyenkor a bőr hidratáltabbá válhat, és nem szárad ki olyan könnyen. Azonban ha túl párás lesz a benti légtér, akkor az kedvez a penészgombák szaporodásának, ezért ügyelj, hogy a benti levegő páratartalma ne haladja meg a 50 százalékos határt.

5. Festékek

Ha lefestetted az ablakkereteket, a padlót, vagy bármilyen más nagyobb felületet, utána több órán keresztül tartsd nyitva az ablakot, mert a festékekben lévő vegyületek károsak, így nem szabad hagyni, hogy ezek a szerek felhalmozódjanak a légtérben.

6. Ne tarts a lakásban semmiféle spray-festéket

Ha vannak festékes dobozaid, sprayeid, azokat semmiképp ne tartsd a lakásban, mert ha kisebb mértékben is, de káros anyagokat szivárogtatnak a levegőbe, így rontva annak minőségét.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!