Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Noha nincs pontos meghatározásunk arra, mi számít hűtlenségnek, tény, hogy léteznek hűtlen emberek, és sokkal nagyobb kárt okoznak, mint amennyit egy másik férfival vagy nővel való kapcsolat megérne.

Függetlenül attól, hogy határozod meg a hűtlenséget – intim kapcsolattal, vagy már egy csók is megcsalásnak minősül a szemedben – függetlenül attól milyen paramétereket állítasz fel egy kapcsolatban vagy házasságban, az árulás mindenképpen árulás.

Figyelembe véve, milyen gyakran fordul elő házasságtörés a társadalmunkban, nem árt, ha tisztában vagy azzal, milyen típusú emberek azok, akik elfogadhatónak tartják a hűtlenséget, és mi is lehet annak elsődleges oka.

Íme néhány olyan tény, amelyet soha nem tudtál a hűtlen emberekről, de valószínűleg tudnod kellene (hiszen éppen elegen vannak a világban)

1. A hűtlen emberek nagyobb valószínűséggel rock and roll rajongók

Mivel a zene és az intimitás valóban kéz a kézben járnak, a kutatók azt találták, hogy a hűtlen emberek 41%-a jobban kedveli a rock zenét, mint az összes többi műfajt.

Ezután következnek a pop zene rajongók (16%), a country zene (11%), klasszikus zene (7%), és utolsó helyen szerepelt a rap / hip-hop műfaj, amit a hűtlen emberek mindössze 2%-a kedvelt.

Mi lehet a tanulság mindebből? Kanye Westnek és Kim Kardashiannak talán valóban van esélye!

2. Ha egy nő megcsalja a párját, komoly dologról van szó

Valamilyen oknál fogva elterjedt az a mítosz, hogy a férfiak nagyobb valószínűséggel csalják meg a párjukat. Ez azonban nem igaz. A nők is lehetnek hűtlenek, tanulmányok kimutatták, hogy a két nem között általában az a különbség, hogy amikor egy nő csalja meg a párját, inkább valamilyen érzelmi igényét akarja kielégíteni, nem pedig fizikai szükségletet.

Ha a hűtlenség érzelmi kötődéssel jár, innen már csak egy lépés a teljesen menthetetlen kapcsolat. Ha a vonzalom csak fizikai, még mindig lehet esélyünk megmenteni egy kapcsolatot.

3. A hűtlen emberek gyakran boldogok a kapcsolatukban

A megcsalás nem feltétlenül jelenti azt, hogy a hűtlen fél úgy gondolja, a kapcsolata töklétesen reménytelen. Noha ez természetesen nem jelenti azt, hogy ez mindenkire igaz lenne, a legtöbb hűtlen ember elégedett az életével és a párkapcsolatával, és még csak nem is gondol szakításra.

A Rutgers University tanulmánya szerint a hűtlen férfiak 56%-a és a nők 34%-a volt elégedett a partnerével és a párkapcsolatával. Egyszerűen csak azért csalták meg a párjukat… mert megtehették.

4. A hűtlen emberek „frissebbé” válnak, amikor megcsalják a párjukat

Mary Jo Rapini intimitás-szakértő szerint, ha egyszer felébredt a nemi vágy a hűtlen félben, néha akár évekig tartó szunnyadás után, a dolgok hirtelen megváltozhatnak a házastársak között.

Úgy tűnhet, hogy a dolgok jóra fordultak, és különösen nagy figyelmet fordíthatnak a párjukra, de az igazság az, hogy mindeközben valami más is történik, a kapcsolaton kívül.

5. A nők nagyobb valószínűséggel csalják meg a párjukat, amikor ovulálnak

Ez úgy hangzik, mint egy abszurd kijelentés valami régi „Hogyan legyünk jó feleségek” kézikönyvből, mindazonáltal igaz.

A UCLA kutatója, Dr. Martie Haselton elmondása szerint: „Megállapítottuk, hogy a nők leginkább akkor vonzódnak más férfiakhoz a párjukon kívül, amikor a havi ciklusuk legtermékenyebb szakaszában vannak. Ez az ovuláció napja, és azt megelőző néhány nap.”

Ezenkívül a nők szexibbnek is érzik magukat ebben a termékeny időszakban, és ha ezt kombináljuk a más férfiak iránt érzett vágyukkal, abból akár komoly probléma is lehet.

6. A férfiak azért lesznek hűtlenek, hogy rendbe hozzák a házasságukat

Ez a világ legnevetségesebb dolgának tűnhet ugyan, de Susan Mandel házassági- és családterapeuta szerint azok a férfiak, akik valójában szeretik a házastársukat, úgy gondolják, hogy ha félrelépnek, azzal megmenthetik a kapcsolatukat.

Ezt nehéz lehet megérteni, de valahogy úgy gondolják, hogy ha mindenük meglehet, annál kisebb vágyat éreznek majd más iránt.

7. A hűtlen emberek általában valaki olyannal csalják meg a párjukat, akit már ismernek

Bár megnyugtató lehet a gondolat, hogy ha a párunk megcsal bennünket, csupán egyéjszakás kalandról van szó egy ismeretlennel, de a hűtlen emberek általában az otthonukhoz sokkal közelebb keresgélnek.

A félrelépések legnagyobb része a munkahelyhez kötődik. A kutatások azt mutatták, hogy a félrelépések 85%-a munkatársak között történik, de a barátok és szomszédok sem maradtak le sokkal.

8. A hűtlen emberek többsége azt akarja, hogy rajtakapják

Gondoljunk csak bele, mekkora terhet kell nap, mint nap cipelniük a vállukon. Gondoljunk csak az emésztő bűntudatra, a folyamatos titkolózásra, a félelemre, hogy a párjuk megtudja, hogy megcsalták őket. Nos, a csalók egy része valóban azt akarja, hogy fény derüljön a titkára.

Dr. Scott Haltzman, a Brown Egyetem klinikai professzora és a The Secrets of Happy Married Men című könyv szerzője szerint: „Megtörténhet, hogy az emberek pontosan úgy intézik a dolgot, hogy a párjuk tudomást szerezzen róla. Legyen szó akár egy rúzsfoltról a galléron, vagy egy nyitva hagyott e-mailről a számítógépen, mindenhol nyomokat hagyunk magunk után. Ez gyakran segélykiáltás. Egyesek azért teszik nyilvánvalóvá a viszonyt, mert le akarnak állni, csak éppen nem tudják hogyan.”

Bárhogy is legyen, nem mindenki képes folyamatos megtévesztésben élni, szemet hunyva a partnere hűtlensége felett. És miért is tennénk így?!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!