Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Dr. Shigeaki Hinohara 105 éves japán orvos óva int az állandó fogyókúrától, és a drasztikus önsanyargatásról, viszont elárulja a kiegyensúlyozott és egészséges élet titkát.

Légy boldog!

Az öröm érzése sokkal hasznosabb a test számára, mint az, hogy jót ettél-e vagy aludtál-e. “Az alvásból nem nyersz elegendő energiát. Emlékezz csak vissza gyerekkorodban, mikor önfeledten játszottál és szórakoztál, gyakran az evésről is elfeledkeztél, arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem éreztél fáradtságot vagy álmosságot. Ugyanez érvényes a felnőttekre is: a boldogság tölt fel leginkább energiával!”

Megfelelő táplálkozás!

Reggelire csak egy csésze teát, tejet, vagy narancslevet fogyassz. Ez utóbbihoz adj egy fél teáskanál olívaolajat. Az ebédet nyugodtan kihagyhatod, vagy mindenképpen csak nagyon keveset egyél. Vacsorára a legjobb választás zöldséges rizs lesz egy kevés hallal. Csökkentsd a húsfogyasztást, hetente 100 gramm hús bőven elegendő.

Tervezz előre!

Mindig tervezd meg körülbelül a napod, írd le, hogy miket kell csinálj, és amikor végeztél, húzd ki a listáról. Így sokkal átláthatóbb lesz a napod, és elégedettség érzéssel fekhetsz le a nap végén. Írd le a vágyaidat, kívánságaidat egy naplóba!

Oszd meg a tudásod!

Amit tudsz, oszd meg másokkal is, tehetségedet ne tartogasd öncélúan, taníts, lásd el információval azt, akinek szüksége van rá.

Ne bízd a gyógyulásod egyedül az orvosokra!

Az orvosok nem tudnak mindent meggyógyítani, ne gondolod, hogy egyedül az ő felelősségük, hogy egészséges legyél. Te magad is tenned kell azért, hogy helyreálljon a testi és lelki egészséged.

Ne légy lusta!

Sétálj, jógázz, kerékpározz, mozogj bármit, naponta legalább fél órát az egészséged érdekében. Az ülés a legnagyobb ellensége az egészségnek! A lift helyett mindig válaszd a lépcsőt, ha tudsz, menj gyalog munkába.

Olvass sokat!

Válassz olyan könyveket, amelyek egyszerre szórakoztatóak, és tanulságosak. Töltsd kellemesen az időt, és bővítsd a tudásod. A könyvek segítségedre lesznek abban, hogy megtaláld az életcélod, az életbe vetett hitet.

Az anyagi javak nem a legfontosabbak!

Miközben arra törekszel, hogy a lehető legtöbb pénzt összegyűjtsd, megfeledkezel a hétköznapi örömökről, a szeretetről, a gondoskodásról. “Ne felejtsd, senki sem tudja, hogy mikor közeledik a vég, és akkor az anyagi javakból semmit sem vihetsz magaddal”.

Keress példaképeket!

Amikor nagyon nehéz helyzetben vagy, elakadsz az úton, akkor mindig gondolj arra, hogy egy általad nagyra tartott személy, egy példakép mit tenne a helyedben.

Az élet egy ajándék!

Élvezz minden percet, minden napot, hiszen a legnagyobb ajándék az, hogy élsz!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!