KezdőlapÉletmódA 7 legnagyobb figyelmeztető jel, hogy rossz kapcsolatban vagy

A 7 legnagyobb figyelmeztető jel, hogy rossz kapcsolatban vagy

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A kapcsolatok a legjobb tanítók – bár nem minden esetben adnak fel olyan leckéket, melyeket felhőtlenül élvezhetünk, mégis felbecsülhetetlen jóval ruháznak fel bennünket, akár szenvedünk, akár beteljesülünk. Az első néhány hét általában érzelmektől túlfűtött és mézes, de legtöbbször eljön a fordulópont, amikor feltesszük magunkban a kérdést: „valóban ő az igazi?”

Sokszor pokoli nehéz megfelelni erre az amúgy teljesen egyszerű, igennel és nemmel megválaszolható kérdésre. Mindegyik kapcsolatban vannak pozitívumok és negatívumok, és mindannyian egyedi elvek alapján billentjük ki a mérleget oda, ami végül a maradás vagy éppen a távozás mellett kötelez el bennünket. Van azonban hét figyelmeztető jel, mely azt sugallja, mérgező kapcsolatban vagy. Ha ezeket olvasva a sajátodra ismersz, ideje fontolóra venned a kilépés lehetőségét.

1. Már nem feltétlenül kedveled igazán ezt a személyt

Miután a kezdeti izgalom elszáll, a gondolat, hogy felhívod vagy vele vagy, nem tesz boldoggá, sőt! Inkább feldúlttá, idegessé, már-már depresszióssá vagy egyszerűen csak boldogtalanná tesz. Ilyen esetben, ha már nem lelsz örömet a társaságában, ha nem tudod elviselni a közelségét, ideje elengedned őt, és továbblépned.

2. Bosszúságot és neheztelést érzel felé

Egy párkapcsolatban teljesen normális a vita, a veszekedés, elvégre két különböző ember vagytok. Ha azonban azt tapasztalod, hogy egy-egy veszekedés után, vagy csak úgy általában bosszankodsz és neheztelsz a párodra, akkor megérett a viszony a szakításra. Az indulatok sosem vezetnek jó irányba, idővel pedig a neheztelés hatalmasra nő.

3. Nem tudsz úgy beszélgetni vele, hogy ne hibáztatnád őt

Ha minden beszélgetésetek vitába vagy veszekedésbe torkollik, és állandóan azon jár az eszed, hogy a partnered hogyan nem felel meg az elvárásaidnak, akkor valószínűleg nem a megfelelő emberrel vagy együtt.

4. Már nincs közös pont

Tudod, hogy valamikor voltak közös dolgaitok, de már nem emlékszel, hogy mik is voltak azok? Ráadásul nem igazán élvezitek a közös programokat? Ez valószínűleg azt jelzi, hogy ideje elengedni ezt az egészet, és megtalálni azt az embert, akivel valóban ugyanabba az irányba nézhettek.

5. Nem vagy önmagad mellette

Ez azt jelenti, hogy túlzottan sok időt és energiát fordítasz arra, hogy kitaláld, hogyan lehetne jobbá tenni a kapcsolatotokat, és emiatt feszült, stresszes és boldogtalan vagy. Ha ez történik, akkor rossz emberrel vagy együtt.

A kapcsolatodnak (többnyire) örömteli érzésnek kellene lennie, nem pedig olyasminek, ami állandóan újrafogalmazást, újratárgyalást és általában véve munkát igényel.

6. Reménykedve tekintgetsz más potenciális partnerekre

Oké, ez az a pont, amikor tárcsázni kéne a „segélyhívót”. Ha olyasvalakitől várod a boldogságot, aki nem a partnered, vagy ha csak „nyitott szemmel” vizslatod a potenciális kínálatot, akkor egyértelműen a rossz emberrel vagy együtt.

7. Egyszerűen már nem érdekel a személye

„A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közömbösség” – fogalmazta meg sokatmondóan Elie Wiesel. A közömbösség ugyanis abszolút párkapcsolat-gyilkos. Ha egyáltalán nem tudsz érdeklődést vagy érzéseket kelteni magadban a partnered iránt, akkor ideje pontot tenni a viszonyotok végére.

De nem minden beteges szerelmi történetnek halál a vége. Vannak esetek, amikor a párok megbeszélik, hogyan tovább, adnak egymásnak még egy esélyt, párterápiára járnak, azaz mindent beleadnak, hogy működőképessé tegyék azt, ami valahol, valamikor elromlott. Ám van az a pont, amin már semmi nem változtat, és ekkor tényleg csak a szakítás az egyetlen megoldás.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet