Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Megtörténhet, hogy egész életedben hasztalanul küzdöttél a narancsbőr ellen. Ennek akár genetikai okai is lehetnek, ami azt jelenti, hogy sem a diéta sem a testmozgás nem segít. Van azonban néhány módszer, amivel hatékonyan csökkentheted a narancsbőrt, és formásabbá teheted a combodat és a fenekedet.

Az alábbiakban bőrgyógyászok véleményét olvashatod a problémáról.

1. Mélymasszás

Ez egy olyan masszázstechnika, amihez vákuumkészüléket és hengereket használnak. A bőrgyógyászok szerint ez serkentheti a keringést, és segíthet, hogy az érintett bőrfelület jobban nézzen ki. Az egyetlen probléma, hogy a hatás nem tartós.

Ahhoz, hogy tartós eredményt érj el, a masszázst rendszeresen el kell végezni, mondjuk hetente egyszer. Ez pedig meglehetősen sokba kerülhet.

2. Krémek

A narancsbőr ellenes krémek hatékonyságára nincs tudományos bizonyíték. De a krémek mindenesetre hidratálják a bőrt, így az feszesebbnek hat. Azonban ne számíts hatalmas változásra. Az egyetlen dolog, amit a bőrgyógyászok biztosan állítanak, hogy a krémek sem jelentenek tartós megoldást. A kezelést hosszútávon érdemes folytatni.

Az orvosok azt javasolják, hogy olcsóbb krémet válassz, és légy türelmes: körülbelül 8 hét alatt érhetsz el látható változást.

3. Száraz kefés dörzsölés


A bőrgyógyászok szerint a száraz kefés dörzsölés is hatékony lehet, de ettől sem kell óriási eredményeket várni. Azonkívül ezt az eljárást is hosszútávon érdemes alkalmazni. De a jó hír az, hogy otthon, saját magad is elvégezheted.

Ha valamilyen bőrfertőzés jelentkezik, tarts szünetet, ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy elterjeszted a kórozókat a bőrödön. Ezt a masszázst maximum kétszer ismételd meg hetente. Ha a bőröd túlságosan irritált, csökkentsd a dörzsölés gyakoriságát, vagy adott esetben hagyj fel vele teljesen. Bármilyen természetes anyagból készült kefét választhatsz.

Hogy kell elvégezni:

  • Dörzsöld a bőrödet az óramutató járásával megegyező irányban, ahogy azt a képen is láthatod.
  • Ott, ahol a bőröd vékonyabb, gyakorolj rá enyhébb nyomást, a vastagabb bőrt erőteljesebb mozdulatokkal is masszírozhatod.
  • Miután végeztél, zuhanyozz le hideg vízzel, hogy eltávolítsd a száraz bőrt. Ezután hidratáld a bőrödet testápoló olajokkal.

4. Rádiófrekvenciás kezelés

A kutatások kimutatták, hogy a rádiófrekvenciás eszközök hatékonyan csökkentik a narancsbőrt. Egy tanulmány során 16 ember kapott kezelést hetente kétszer, 6 hétig. Az alanyok combjának kerülete 71,87%-kal csökkent, a narancsbőr pedig 25%-ban visszahúzódott.

A rádiófrekvenciás (RF) kezelések során hővel hatnak a zsírra, ezáltal feszesebbé teszik a bőrt, és javítják a vérkeringést, ez pedig idővel a narancsbőr csökkenéséhez vezet.

5. Professzionális kezelés


A bőrgyógyászok szerint a szakemberek által végzett speciális eljárások nagyon hatékonyan csökkenthetik a narancsbőrt. Ezek közül az egyik leghasznosabb a lézeres kezelés. Ez az eljárás lebontja a narancsbőrt okozó zsírszöveteket. Azonban mielőtt ezt a kezelést választanád, feltétlenül konzultálj orvossal.

Egy tanulmány során 232 beteget vizsgáltak, és 99%-uk elégedett volt a kezelés eredményével. Az eredmények akár 2 évig is megmaradhatnak. Ezenkívül a hatás akár már egyetlen alkalom után is látható lehet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!