KezdőlapÉletmódEgészségA fogyasztó Thermo diéta titka: hideg zuhany, hideg vízivás

A fogyasztó Thermo diéta titka: hideg zuhany, hideg vízivás

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A víz tudjuk, csodákra képes – ezt leginkább csak azok szokták megkérdőjelezni, akik nem isznak eleget, és ebből kifolyólag nem ismerik a víz áldásos hatását. Ha elég vizet fogyasztunk, testünket sokkal könnyebbnek, kitisztultnak és energiával telinek érezzük.

hideg-zuhany

A vízdiéta, azaz, ahogy a szakemberek nevezik Thermo diéta segítségével nem csak megtisztul a szervezetünk, jó lesz a közérzetünk, és a fölösleges kilóktól is meg tudunk szabadulni. A diéta lényege a hideg zuhany, és hideg víz fogyasztása. A szervezetnek plusz energiára van szüksége, az elveszett hőmennyiség pótlására, és a bevitt folyadék testhőmérsékletűre melegítésére. Timothy Ferris a diéta kitalálója szerint a hideg segítségével, sokkal több kalóriát éget el a szervezet.

Hideg zuhany

Ez bizony első hallásra igencsak kellemetlen, sokunkat kiráz a hideg még a hallatától is. Vigyázzunk arra, hogy ne egyből alkalmazzuk, csak óvatosan és mértékletesen. Látványos eredményeket kitartással és hosszútávon érhetünk el. Ahhoz, hogy ne fázzunk meg és fel, kezdetben csak néhány másodpercig próbálgassuk a hideg zuhanyt, és közben folyamatosan mozogjunk. Majd minden nap emelhetjük a kúrát 10 másodperccel. Miután végeztünk a zuhanyzással, dörzsöljük át jól testünket egy durvább törölközővel. A test a hideg zuhanyzás közben elvesztett hőt folyamatosan kell pótolja, amit a zsírpárnákból és szénhidráttartalékból fog megtenni, így közben ügyesen égetjük a kalóriát.

Hideg víz

Naponta fogyasszunk el 6 pohár hideg vizet, reggel evés előtt egy fél literrel, majd fokozatosan lassan kortyolgatva osszuk be egész napra a többit. A hideg víz elfogyasztásával a szervezetünknek szükséges van arra, hogy „újramelegítse” magát, ezzel viszont elég sok kalóriát kell égessen.

A diéta csak akkor lesz eredményes, ha amellett az étkezésünkre is figyelünk, és eleget mozgunk is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet