Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Becslések szerint a közismert betegségek 90%-át a megterhelt vastagbél okozza. Megmutatjuk, hogy tisztítható meg a vastagbél a káros anyagoktól gyógyszeres kezelés nélkül. Ez a terápia tisztítja és méregteleníti az emésztőrendszer utolsó szakaszát.

A kolonhidroterápia a vastagbél tisztításának természetes és hatékony módja. Ez egy viszonylag új módszer, amelyet az alternatív orvoslásban alkalmaznak. Bár az allopátiás orvosi kezelések általában nem alkalmazzák, az alternatív terápiáknak gyakran részét képezi, és számos gasztroenterológus is javasolja.

Az alternatív terápiás módszerek alapelve az, hogy az emberi testnek természetes hajlandósága van az egyensúlyra és az optimális egészségre. A testnek megvan az a képessége, hogy meggyógyítsa önmagát, de ehhez szüksége van egy kis segítségre.

A kolonhidroterápia során a teljes vastagbelet váltakozó meleg-hideg hőmérsékletű vízzel öblítik át, tisztítják meg. Az eljárást a legújabb generációs Hab Hermann eszköz segítségével hajtják végre, a vastagbelet tisztított, lúgosított és fertőtlenített vízzel mossák át.

Ez eltávolítja a vastagbél falain lerakódott méreganyagokat, anélkül, hogy gyógyszeres kezelést kellene alkalmazni.

De miért van szükségünk erre a terápiára, ha gyógyteák és diéta segítségével is méregteleníthetnénk?

A vastagbél redőiben a salakanyagok megkeményedett nyálka formájában ülepednek le, ez az úgynevezett mukoid plakk, ami éveken át gyűlhet a bél falán. Mivel ezek a meg nem emésztett maradványok rendkívül savasak, behatolnak a vastagbél falába, és a méreganyagok felszívódnak a vérben, a nyirokrendszerben.

Ilyenkor a vastagbél már nem tud megfelelően működni, a salakanyagok nem ürülnek ki teljesen, hanem bejutnak a véráramba és megzavarják az anyagcserét. A belekben az évek során részben megemésztett anyagok, gyógyszermaradványok és egyéb mérgező vegyi anyagok gyűlnek fel, amelyek nemcsak az étkezéssel, de akár a bőrön át, vagy légzés útján is bejuthatnak a szervezetbe.

A vastagbél olyan, mint a szervezet második agya – mondja Edward Serdenciuc terapeuta. Amikor az agyunkat túlterheli a stressz és más negatív hatások, mentálisan kimerültnek érezzük magunkat, és egy kis felszabadulásra, friss levegőre vágyunk.

Hasonlóképpen, amikor a szervezetben nagy mennyiségű méreganyag halmozódik fel, az is túlterhelést okoz. A túlterhelt vastagbél tünetei a férfiak esetében a következők lehetnek: a nyelv megterhelődik, a szemek keskenyek, a haj elvékonyodik, és hullani kezd, és mindenféle általános irritáció lép fel.

A nők is rendkívüli irritációt éreznek, álmatlanságban szenvednek, fáradtak, a lábaik elnehezednek, az epehólyag megterhelődik, és epekő is kialakulhat. Ezért olyan gyakori a megmagyarázhatatlan puffadás, fejfájás, kimerültség.

Az évek során 2–18 kg lerakódás is felgyűlhet a bél falán. Mindannyian szükségét érezzük, hogy naponta tisztálkodjunk, de a belső tisztálkodásról megfeledkezünk – mondja dr. Gabriela Soare. Ráadásul a tej és sajtfélék gyakori fogyasztása is hozzájárul ehhez a lerakódási folyamathoz, mert nem rendelkezünk a lebontásukhoz szükséges enzimekkel, mint a kisbabák.

A tej felnőttkorban már nem ajánlott, hiszen az állatok kicsinyei sem isznak tejet, miután megnőnek – mondja az orvos.

A vastagbéltisztítás biztonságos eljárás, a vizet rektálisan, alacsony gravitációs nyomáson juttatják a szervezetbe, így nem áll fenn a bélperforáció veszélye.

A vizet előbb megszűrik, és kissé felmelegítik, mielőtt a végbélbe vezetnék. Ez a módszer serkenti a bélmozgást (perisztaltika), így az összes maradék eltávolítható a bevezetett csövön keresztül, és ez teljességgel higiénikus.

A bevezetett víz szükség szerint akár 15 liter is lehet. A terápiát több, egymást követő alkalommal végzik el. Egészséges emberek esetében elegendő 4-5 alkalom, ha már problémák adódtak, 10-12 alkalom is szükséges lehet.

Egy kezelés körülbelül 45 percet vesz igénybe, de ez betegenként változó lehet. A kezeléseket körülbelül 2-3 napban egyszer végzik el.

„Nem fájdalmas eljárás. A terapeuta végig a beteg mellett van, és szabályozza azt a nyomást, amellyel a víz bejut a vastagbélbe. A terápia után javasoljuk a probiotikumok és prebiotikumok szedését.” – mondja dr. Gabriela Soare.

Az alábbi cikk csak tájékoztató jellegű, otthon senki ne próbálja ki a módszer, azt csak szakember által végezhető el!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!