Amerikai orvosok kutatása során kiderült, a mérsékelt pisztácia fogyasztásnak és az egészséges diétának köszönhetően lecsökkenthetjük a szívbetegségek kialakulásának esélyét.
A „felelős” ezért a lutein, egy olyan antioxidáns amely megtalálható a pisztáciában, akárcsak a zöld zöldségekben és gyümölcsökben.
Olvasd el ezt is: Egy anya levele felnőtt gyerekéhez, amit mindenkinek el kellene olvasnia: „Bocsáss meg, hogy már nem lehetek számodra az, aki egykor voltam”
A lutein segít a koleszterinszint csökkentésében és meggátolja a vérerek eldugulását. Egy 28 személyen végzett kutatásból kiderült a koleszterinszint 12 százalékkal csökkenthető ha a fogyasztó áttér sajtban, olajban és vajban gazdag diéta után a pisztácia fogyasztásra.
Annak ellenére, hogy segít a szívbetegségek elkerülésében, a szakemberek mégis mérsékelt fogyasztásra intenek, hiszen a túlzott pisztáciafogyasztás elhízáshoz vezethet, ami szintén szívbetegséget okozhat.