Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Szerinted helyes, a gyereknek szájrapuszit adni?

Évekkel ezelőtt Victoria Beckham közzétett egy képet, amelyen Harper lányát szájon csókolta és boldog születésnapot kívánt neki. Heves vitát váltott ki a megjegyzés, sokan támadták, és arról értekeztek, hogy elfogadható-e vagy sem ez a “dolog”. A szakértők szerint az a fontos, hogy a gyerek érezze, hogy szeretik, és biztonságban tudja magát a családi környezetben. Viszont nem a szájrapuszi a szülői szeretet kifejezésének legjobb módszere.

A gyermek személyes határainak eltolódása

Az ajkak és a száj a gyermek testének személyes határai, amint azt Charlotte Reznick pszichológus elmagyarázza. Amikor a szülő a gyermek ajkára csókot ad, azt jelzi, hogy a test határa nyitva van, bárki gond nélkül megközelítheti. Nem csak a szájrapuszi által tolódhatnak el a határok, de a szülő efajta viselkedése növelheti annak kockázatát, hogy a gyermek áldozattá váljon, képtelen legyen nemet mondani, és rosszul kezelje saját személyes határait.

https://www.instagram.com/p/BqvO9r8jOTX/

Egészségtelen

Az orvosok és fogorvosok szerint nagyon sok olyan mikróba van a felnőttek szájában, amelyek a gyerekre nézve, mivel az ő immunrendszerük sokkal gyengébb, igen káros lehet. Néhány veszélyes kórokozó a nyálon keresztül jut át egyik szervezetből a másikba.

A gyerek így akarja majd kimutatni szeretetét más emberek felé is

A gyerek nagyon sokat tanul a családi mintából, az első hét évben alakul ki az igazi személyisége. Előfordulhat, hogy idővel a családi körön kívül is alkalmazni fogja a berögződött viselkedési mintákat, és akkor nem fogja érteni, hogy másoknál miért nem a szájrapuszi a szeretet kifejezésének módja.

Az egészséges személyiségfejlődés, és a bonyodalmak elkerülése érdekében a legjobb, ha a gyereket egyszerűen homlokon vagy arcon csókoljuk.

Fotó: © Leonid Mamchenkov / flickrHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!